Bojovník Čilič finále Wimbledonu oplakal. Nyní má ve stejném městě šanci na odvetu

- Jan Havlovic

Vítězem letošního Wimbledonu se stal Roger Federer, avšak tenisová veřejnost tehdy ocenila také výkon poraženého finalisty – Marina Čiliče. Chorvatský tenista nastupoval do finálového duleu se zdravotními problémy. Bolest však přemohl, neboť se nechtěl připravit o své velké finále v All England Clubu. Čilič utkání dokončil, čímž dopřál Federerovi zažít vítězoslavný pocit po posledním odehraném míčku. Nyní přichází čas na možnou odvetu. Finalisté letošního Wimbledonu se mohou potkat na Turnaji mistrů v Londýně. Záležet bude na losu a také formě obou tenistů.

Po letošním finále slavného Wimbledonu se mluvilo především o fenomenálním počinu Rogera Federera, který si připsal na své konto již v pořadí devatenáctý grandslamový titul. Bez povšimnutí však nezůstal ani výkon Marina Čiliče. Chorvatský srdcař bojoval nejenom se soupeřem, ale také s vlastním zraněním, kterého ho značně limitovalo.

Čiliče trápil puchýř na noze a během medical time-outu se neubránil slzám. „Ty emoce ze mě dostaly ještě lepší výkon,“ ohlédl se Chorvat za finálovým bojem v All England Clubu. „Také jsem věděl, jak velké úsilí mě stálo dostat se do finále tohoto turnaje,“ pokračuje Čilič.

Probojovat se až do finále Wimbledonu byl pro Čiliče splněný sen a chorvatský reprezentant se nechtěl za žádnou cenu utkání vzdát. „Nikdy jsem netušil, jak moc to pro mě znamená do té doby, než jsem vkročil na kurt,“ vzpomíná na první momenty svého premiérového finále v All England Clubu.

„Nevěděl jsem, jak bude moje noha reagovat na kurtu. Bylo to pro mě velmi složité a musel jsem se s tím vypořádat ve své mysli,“ cituje Čiliče britský deník Express.

Nyní přichází čas na odvetu. Oba tenisté se totiž představí na blížícím se Turnaji mistrů, který se koná rovněž v Londýně. Pokud by na případný vzájemný zápas opravdu došlo, Čiliče by čekala těžká „šichta“. Federer je totiž opět ve výborné formě a v letošní sezoně poznal hořkost porážky jen ve třech případech.