Titul + letenka do Londýna! Sock slaví nejcennější triumf v kariéře

- Jan Havlovic

Dokázal to! Jack Sock porazil na pařížském Masters Srba Filipa Krajinoviče a slaví zisk nejcennějšího titulu ve své kariéře. Američan udolal srbského kvalifikanta po setech 5:7, 6:4, 6:1 a díky tomuto vítězství si zajistil postup na Turnaj mistrů.

Pařížská pohádka Filipa Krajinoviče nemá vítězný konec. Srbský kvalifikant překvapoval v tomto týdnu svými výkony celý tenisový svět, když došel z kvalifikace až do samotného finále. V boji o titulu mu však vystavil stopku Američan Jack Sock, který slaví zisk nejcennějšího titulu ve své kariéře.

Favorit pařížského finále byl jasný. Byl jím Jack Sock, avšak bookmakeři neodepisovali ani Filip Krajinoviče, který držel šňůru sedmi vyhraných duelů v řadě. Hned od úvodích výměn byl k vidění parádní tenis. První problémy při servisu Američan Sock ještě zachránil bleskovým rebrejkem, avšak ztrátu servisu ve dvanácté hře již napravit nedokázal. První sada tak šla na konto Krajinoviče v poměru 7:5.

Druhá sada už byla v režii favorizovaného Socka, který převzal otěže zápasu a dvěma brejky si vypracoval uspokojivý náskok. Srbský tenista se ještě snažil průběh druhého setu zdramatizovat, avšak Američan si vždy pomohl svým kvalitním servisem.

Před třetím setem bylo v hale cítit velké napětí a očekávání. Ani krátká pauza však Sockovi nevzala vítr z plachet. Vytáhlý Američan pokračoval ve výborném výkonu a svému soupeři nedal v rozhodující sadě šanci. Zvítězil 6:1 a mohl začít slavit!

Sock získal svůj nejcennější titul v kariéře a zároveň si zajistil účast na Turnaj mistryň. Zajímavostí je, že ještě na začátku týdne figuroval Sock v žebříčku „Race To London“ až na 24. Místě. Díky pařížskému triumfu se však posunul na devátou příčku a zajistil si letenku do Spojeného království. 

Finále dvouhry
Filip Krajinovič (SRB, 77.) – Jack Sock (USA, 22.) 7:5, 4:6, 1:6