Nadal se kvůli zranění nepostavil ke čtvrtfinále v Paříži. V ohrožení je i Turnaj mistrů

- Jan Vojkůvka

Rafaela Nadala opět trápí problémová kolena, s nimiž má problémy prakticky po celou svou kariéru. V Paříži se ozvalo pravé koleno, kvůli kterému musela světová jednička vzdát účast ve čtvrtfinálovém utkání v Paříži a v ohrožení je i jeho účast na závěrečném Turnaji mistrů.

„Koleno mě hodně bolelo už při včerejším zápase,“ podotkl ke svému odhlášení Nadal. „Není to teď jen o Londýnu. Musím to brát z dlouhodobého hlediska. V tomhle stavu opravdu nemohu hrát,“ dodal španělský tenista, který po dlouhé době prožíval sezonu bez výraznější zdravotní limitace.

Jeho úspěchy a s tím i výrazná porce zápasů se však negativně projevila v samém závěru roku. S 84 odehranými duely patří k nejvytíženějším hráčům kalendářního roku 2017 a se ziskem šesti titulů, včetně grandslamových z Paříže a New Yorku, je zároveň nejúspěšnějším. Právě v Paříži si po vítězství ve druhém kole navíc zajistil definitivně post světové jedničky po zbytek sezony.

Do čtvrtfinále ale držitel 16 grandslamových trofejí proti Srbovi Filipovi Krajinovičovi už nenastoupí. Mnohé o jeho stavu naznačovalo už zatejpované pravé koleno v rozhodujícím setu osmifinále proti Pablu Cuevasovi. A jak se ukázalo, o prevenci se rozhodně nejednalo.

Španěla nyní čeká důkladnější vyšetření, po kterém se rozhodně jestli se bude opakovat situace z minulého roku, kdy kvůli problémům se zápěstím předčasně ukončil sezonu a přišel o Turnaj mistrů. Podobný scénář, tentokrát kvůli kolenu, hrozí letos.