Del Potro se sklonil před legendou! Jakou větou pobavil diváky v Basileji?

- Jan Havlovic

Finále jak se patří! Roger Federer udolal ve finále po velké bitvě Argentince del Potra a oslavil svůj již osmý titul z turnaje v Basileji. Před vynikající formou švýcarského hráče smekl při závěrečném ceremoniálu také poražený finalista. „Byl bych opravdu rád, kdybych byl v tvém věku ve stejné formě,“ pobavila světová sedmnáctka všechny přítomné v hale.

Doma je doma! Roger Federer se představil na turnaji v rodné Basileji již posedmnácté a letos vybojoval svůj osmý titul. Legendární Švýcar znovu nenašel přemožitele, avšak ve finálovém souboji mu byl zdatným protivníkem Juan Martín del Potro.

Federer musel o svůj již sedmý titul v této sezoně bojovat bezmála dvě a půl hodiny. Dramatickou první sadu prohrál v tiebreaku, avšak ve zbylých dvou sadách dokázal průběh finálového utkání otočit a mohl začít slavit.

Při závěrečném ceremoniálu se dostal ke slovu jako první poražený finalista. „Jsi skutečně ve vynikající formě. Je to neuvěřitelné,“ vysekl del Potro svému soupeři poklonu. „Byl bych opravdu rád, kdybych byl ve tvém věku ve stejné formě, ale myslím, že to se nestane,“ pobavil Argentinec všechny přítomné v hale.

Musíme dát del Potrovi za pravdu. Roger Federer předvádí ve svých šestatřiceti letech skutečně parádní tenis a na blížícím se Turnaji mistrů bude útočit na svou další, v pořadí již osmou trofej v této sezoně!