Proti oblíbené soupeřce i pomalému povrchu. Plíškovou čeká s Wozniackou tuhá bitva

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková v sobotu prožije svou premiéru v semifinále Turnaje mistryň. Po postupu z prvního místa Bílé skupiny se utká s oblíbenou, ale velmi těžkou soupeřkou v podobě Dánky Caroline Wozniacké. Proti Plíškové bude nejen soupeřky, ale i specifický povrch v singapurské hale.

Venus Williamsová ho popsala jako lepidlo. Stalo se tak po utkání právě s Karolínou Plíškovou, která legendární Američanku na dvorcí doslova smazala. Jako by Plíškové tento povrch seděl. Opak ale může být blíže realitě.

Míčky tolik nelétají, nahrávají delším výměnám a to je doména Caroline Wozniacké, semifinálové soupeřky české hráčky. Ta sice ve skupině předvedla dva super výkony proti Williamsové a Muguruzaové, a trochu bez šťávy odehraný zápas s Ostapenkovou, ale samotný podklad, na kterém se hraje, rozhodně nepatří k jejím oblíbeným.

Mnohem raději má rychlejší betony, které jsou například v Cincinnati nebo v Austrálii. Na nich může plně využít svých silných zbraní, kterými jsou servis a agresivní útok od základní čáry.

Naopak pomalejší povrchy, které jsou na mnohých severoamerických dvorcích, jí tolik nesvědčí. Tedy, sedí více právě její semifinálové soupeřce.

Není divu, že Plíšková letos Wozniackou porazila v Dauhá a Cincinnati (a na trávě v Eastbourne), kde povrch není uzpůsoben pro mnoho dlouhých výměn, které má Wozniacká ráda. A stejně tak není takovým překvapením, že Dánka Plíškovou přehrála právě na pomalejších verzích betonových kurtů v Miami a Torontu.

Co zatím kurt v Singapuru ukázal, byly dvě jasné výhry obou hráček a jedna porážka pro každou. A jak usměvavá Wozniacká, tak pocity skrývající Plíšková se na vrchol sezony dokázaly připravit skvěle.

Dle vývoje Turnaje mistryň se možná jedná i o předčasné finále. Nescházelo mnoho a Wozniacká mohla postoupit z Červené skupiny z prvního místa. Pak by se utkala s Venus Williamsovou a na Plíškovou by čekala Francouzka Caroline Garcíaová.

Nestalo se tak a Plíšková v boji o finále a udržení šance na návrat na post světové jedničky musí potvrdit dobrou formu proti tenistce, která jí nedá nic zadarmo. Českou tenistku čeká spousta dlouhých výměn, ve kterých bude muset předvést vrcholný výkon ve své málo oblíbené disciplíně tenisového zápolení - v pohybu.

Celkově čeká obě hráčky devátý vzájemný duel. Plíšková prohrává 3-5 na zápasy. Stáhne ztrátu na Wozniackou? Na to odpoví klání, které začíná v 10:00.