Není nic lepšího než zápas, ví čerstvá semifinalistka Turnaje mistryň Hlaváčková

- Filip Lefenda

S bilancí 16 výher z posledních 17 utkání jsou deblistky Andrea Hlaváčková a Maďarka Tímea Babosová žhavými adeptkami na zisk titulu z Turnaje mistryň. První krok k němu obě jmenované udělaly ve čtvrtek, kdy za hodinu a 22 minut zdolaly slovinsko-španelskou dvojici Klepačová, Martínezová Sanchezová 6:3 a 6:4.

„Myslím, že jsme dnes hrály od začátku opravdu dobře,“ hodnotila vítězství Babosová. „Počínaly jsme si velmi agresivně a využívaly naše příležitosti,“ pochvalovala si postup do semifinále čtyřiadvacetiletá Maďarka.

První set vyhrály turnajové trojky bez ztráty podání 6:3. V tom druhém pak vedly už 5:2, přesto se ještě zrodilo menší drama. Klepačová s Martínezovou Sanchezovou dokázaly za stavu 5:3 poprvé prolomit servis soupeřek a snížit na rozdíl jediné hry. „V závěru jsem nedokázala zápas doservírovat, ale nepoložilo nás to,“ vzpomínala na těžší chvilky Babosová. „Následující hru jsme začaly výborně, to nám dodalo sebevědomí duel zakončit,“ komentovala mladší hráčka v páru situaci, kdy spolu s českou parťačkou uzavřely duel po hodině a 22 minutách na returnu.

Zápas nade vše
Obě tenistky se mohou pyšnit výtečnou deblovou formou, když došly na posledních čtyřech turnajích vždy shodně až do finále. Ve třech případech se pak radovaly z trofejí pro vítězky. „Po US Open jsme odehrály velkou spoustu zápasů. Možná to bylo na trochu menších turnajích, ale výhry nám dodaly jistotu a zkušenosti,“ rozmluvila se v ohlasech pro WTA také Andrea Hlaváčková.

„Není nic lepšího než zápas. Na tréninku nenacvičíte situace, které se stanou v utkáních. To se ukázalo i dnes. I za stavu 5:4 jsme byly stále schopné hrát dobře, i když jsme před tím duel nedoservírovaly. Projevily se zkušenosti ze zápasů,“ libovala si jednatřicetiletá deblistka.

Češka hraje na Turnaji mistryň vůbec poprvé s jinou parťačkou než krajankou Lucií Hradeckou, s níž došla v roce 2012 do finále. O trofej by si Hlaváčková ráda zahrála i letos a s Babosovou rozhodně nejsou bez šance. Vždyť společně ovládly hned 16 z posledních 17 střetnutí…