Šel jsem si to užít, popsal vítěznou premiéru na trávě Jan Šátral

- Daniel Kubelka

Tři měsíce se na kurtech trápil a dlouho se nemohl zvednout. Vyhrál sice domácí futures v Mostě, na turnajích vyšší kategorie to však poslední měsíce nebylo ono. Nyní se Jan Šátral hrající vůbec poprvé na trávě postaral o jedno z překvapení prvního kola kvalifikace Wimbledonu, když vyřadil 135. hráče světového žebříčku, Argentince Nicolase Kickera!

Soupeř, který před dvěma dny opanoval challenger v italské Perugii, byl před začátkem vůbec prvního vzájemného zápasu obou hráčů favoritem. Český tenista však otočil na hlavu veškeré papírové předpoklady a za pouhých 48 minut svého soka po výborném výkonu z kurtu po výhře 6:1 a 6:3 vyprovodil. „Cítím se skvěle, odehrál jsem super zápas,“ okomentoval bezprostředně po skončení zápasu Šátral jeden z největších úspěchů své kariéry.

Pro pětadvacetiletého hráče se přitom jednalo o premiéru na travnatém povrchu, se kterou se však vypořádal skvělým způsobem. „Hrál jsem na trávě poprvé a nevěděl jsem, co od toho mám čekat. Šel jsem si to především užít a podle toho taky výkon vypadal,“ svěřil se Tenisovému světu vítěz osmi futures podniků ve dvouhře.

Na kurtech All England Clubu se, jak jsme již uvedli, představil vůbec poprvé, nervozitou však dle svých slov netrpěl. „Výborně mi vyšel začátek zápasu a to asi rozhodlo, že jsem hrál dobře a tak jsem ani nebyl nervózní. Samozřejmě, že kdybych začal jinak, mohlo to být o něčem jiném,“ uvedl tenista, který vyhrál úvodní tři gemy zápasu v řadě, což mu dodalo patřičný klid.

Šátral není jediným českým zástupcem, který v těchto dnes bojuje o postup do hlavní soutěže londýnského grandslamu. Společně s ním se v kvalifikaci představí také Adam Pavlásek či Marek Michalička. „Přiletěli jsme sem už v pátek. Dobře jsem potrénoval, ať už s Pavláskem, Gombosem nebo Ignatikem,“ přiblížil Jan Šátral přípravu na svůj vůbec první duel na trávě v životě.

Ve druhém kole kvalifikace čeká na českého tenistu Belgičan Yannick Mertens.