Los Turnaje mistryň: Peschkeová schytala světové jedničky

- Jan Havlovic

V Singapuru byla v úterý rozlosována také čtyřhra Turnaje mistryň. Český tenis budou reprezentovat hned dvě tenistky – Andrea Hlaváčková a Květa Peschkeová. Prvně jmenovanou čeká souboj se slovinsko-španělskou dvojicí Klepačová, Martínezová-Sanchézová. Zkušená Peschkeová se pokusí zaskočit světové jedničky Hingisovou s Čan.

Již v neděli odstartoval v Singapuru Turnaj mistryň úvodními dvěma zápasy dvouhry. Osm nejlepších párů letošní sezony se dostane do akce až ve středu. O den dříve proběhl los, který určil čtvrtfinálové dvojice. 

Květa Peschkeová s Annou-Lenou Grönefeldovou rozhodně neodcházely ze slavnostního losu příliš spokojeny. Zkušená dvojice totiž schytala do čtvrtfinále světové jedničky Martinu Hingisovou a Jung-žan Čan. Oba páry se v letošní sezoně střetly již pětkrát, z čehož česko-německá dvojice dokázala být úspěšná ve dvou případech.

Zkušený pár si však dokázal, že i s aktuálně nejlepším párem světa lze hrát vyrovnaně. Peschkeová s Grönefeldovou se budou pokoušet zaskočit favorizovaný pár a proklouznout tak do semifinále. 

To Andrea Hlaváčková může být s losem poměrně spokojená. Společně s Maďarkou Babosovou totiž vyzvou slovinsko-španělský pár Klepačová-Martínezová, které přicestovaly do Singapuru v pozici nasazených sedmiček. Oba páry se střetly v dosud jediném vzájemném zápase na tvrdém povrchu v Cinccinati, kde se z vítězství radovala česko-maďarská dvojice po setech 2:6, 7:6(4) a 10:7.

Babosová s Hlaváčkovou si navíc na Turnaj mistryň přivezly parádní formu, když se na posledních čtyřech turnajích vždy dostaly do finále a hned třikrát se radovaly ze zisku titulu. Favoritkami tak budou i v tomto čtvrtfinálovém souboji.

Los čtyřhry Turnaje mistryň:
Čan, Hingisová (TPE/SUI) – Grönefeldová (GER), PESCHKEOVÁ
Babosová (HUN), HLAVÁČKOVÁ – Klepačová, Martínezová-Sanchézová (SLO/ESP)
Bertensová, Larssonová (NED/SWE) – Bartyová, Dellacquaová (obě AUS)
Dabrowská, Xu (CAN/CHN) – Makarovová, Vesninová (obě RUS)