WTA

Dvojice statečných! Jaké mají šance Hlaváčková s Peschkeovou na Turnaji mistryň?

- Jan Havlovic

Nakonec „jen“ dvě české deblistky odcestují do Singapuru na Turnaj mistryň. Obě naše reprezentantky cestují do Asie s velkými ambicemi. Především Andrea Hlaváčková má v posledních týdnech formu jako hrom! Květa Peschkeová má zase zkušeností na rozdávání, což by mohlo být v dramatických duelech výhodou.

V průběhu letošní sezony české deblistky hrály v žebříčku čtyřhry důležitou roli. Lucie Šafářová si s Bethanií Mattekovou-Sandsovou podmanily dva úvodní grandslamy a vypadalo to na velkou jízdu oblíbeného páru. Dařilo se také Lucii Hradecké s Kateřinou Siniakovou, které sice na společný titul stále čekají, avšak probojovaly se hned pětkrát do finále.

Vše nasvědčovalo smělé české jízdě i ve „Lvím městě“, kde se očekávala sešlost pěti reprezentantek naší země. Souhra okolností ale této české nadvládě zabránila.

Vše začalo ve Wimbledonu, kde si Matteková-Sandsová ošklivě poranila koleno a sezona pro ni skončila. Tím pádem zhasly i šance Teamu Bucie na další úspěchy v tomto kalendářním roce. V závěru letošní sezony se zranila také Lucie Hradecká, a tak padla i účast Kateřiny Siniakové s o deset let starší parťačkou.

Do Singapuru tak míří pouze dvojice českých tenistek. Andrea Hlaváčková má však s Tímeou Babosovou velké ambice, neboť se v posledních týdnech mohou pochlubit skutečně brilantní formou. Na posledních čtyřech turnajích, kde startovaly, vždy došly do finále. Ze čtyřech pokusů hned třikrát pozvedly na hlavu trofej. Naposledy ovládly podnik v Moskvě a mohou tedy odletět do Singapuru s dobrými vyhlídkami.

S největšími favoritkami Hingisovou a Čan se česko-maďarská dvojice utkala v této sezoně třikrát a pokaždé prohrála ve dvou setech. Hlaváčková s Babosovou si tak jistě do skupiny budou přát druhý nasazený pár, kterým jsou Rusky Makarovová s Vesninovou.

Druhou českou tenistkou, která bude zápolit v Singapuru, je velezkušená Květa Peschkeová. Ve svých dvaačtyřiceti letech patří k nejstarším hráčkám na okruhu, přesto dokáže být stále konkurenceschopná. V páru s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou jim to klape. V letošním roce vyhrály turnaj v Praze, k čemuž přidaly také finále v Torontu a semifinálovou účast na Wimbledonu.

Česko-německá dvojice nebude patřit v Singapuru po herní stránce k těm nejlepším. Hlavní zbraní pátého nasazeného páru budou především zkušenosti. Peschkeová s Grönefeldovou si v průběhu letošní sezony dokázaly, že mohou hrát s těmi nejlepšími. Teď je jen otázkou, zdali to dokáží předvést také na prestižním Turnaji mistryň.