VIDEO: Rybáriková a její nožičky, umí jich i 260. V dětství ukopla Barbie hlavu

- Tomáš Macák

Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sice v Linci titul nevybojovala a prohrála souboj s Barborou Strýcovou, ale tenisové fanoušky uchvátila i jinými dovednostmi. Do finále se dostala po výhře nad Švýcarkou Golubičovou a tento úspěch oslavila vskutku velkolepě. Pustila tenisový míček, který držela v ruce, a začala nožičkovat. Tato fotbalová dovednost jí nedělala sebemenší problém, za což sklidila obrovský potlesk. Na tiskové konferenci následně prozradila, jak v dětství fotbal trénovala.

Tenisté a tenistky po vyhraném zápase běžně z kurtu jen odpálí míček do publika, rozdávají úsměvy, mávají a tleskají rukou o raketu. Magdaléna Rybáriková tyto rutiny narušila velmi zajímavým prvkem. Pro diváky si připravila fotbalovou show v podobě nožiček. Kdo by čekal, že malý míček Slovenka dlouho ve vzduchu neudrží, byl na omylu. Devětadvacetiletá tenistka naprosto kontrolovaně přidávala jednu nožičku za druhou a vše navíc zakončila efektní hlavičkou. Až pak hodila míček do hlediště. 

Nicméně oproti rekordu Rybárikové bylo fotbalové představení v Linci jen slabým odvarem. Slovenská tenistka už údajně dokázala dát 260 nožiček bez přerušení.

A kde se fotbalové umění v Rybárikové vzalo? „Vždycky jsem měla ráda jak tenisáky, tak fotbalové míče. Před roky jsem měla panenku Barbie. Utrhla jsem jí hlavu a použila jí jako míč. Zvláštní,“ smála se na pozápasové tiskové konferenci vítězka čtyř turnajů na okruhu WTA.