Nejdřív titul, pak dovolená! Těžká dřina se vyplácí, pochvaluje si Strýcová

- Jan Havlovic

Poprvé po šestnácti měsících. Čekání Barbory Strýcové na finálovou účast je u konce. Česká reprezentantka na turnaji v Linci udolala Rumunku Buzarnescuovou a slaví postup do finále. „Nebyl to jednoduchý zápas. Musela jsem předvést svůj nejlepší tenis,“ je si vědoma Strýcová.

Barbora Strýcová se pohybuje na profesionálním okruhu v užší špičce již delší dobu. V singlu však vybojovala zatím jen jediný titul. To může temperamentní tenistka změnit již v neděli v rakouském Linci, kde se poprvé po šestnácti měsících probojovala na turnaji WTA do finále. 

V sobotním finále si Strýcová poradila se zkoušenou Rumunkou Buzarnescuovou. Zápas to byl však těžší, než se původně očekávalo. Češka zvítězila ve dvou setech, avšak na kurtu strávila bezmála dvě hodiny. „Nebyl to vůbec jednoduchý zápas, neboť soupeřka hrála opravdu dobře,“ ocenila Strýcová kvality své devětadvacetileté protivnice. „Musela jsem předvést svůj nejlepší tenis,“ ohlíží se nasazená dvojka.

Českou reprezentantku zachytil závěr letošní sezonu ve skvělé formě. Tu potvrzovala již na turnajích v Tokiu a Pekingu. Nyní řádí také v Rakousku! „Ukončit sezonu takovým to způsobem je vždy skvělé,“ pochvaluje si Strýcová, kterou žene vpřed také vidina blížící se dovolené. „Člověk se pak cítí dobře a říká si, že si tu dovolenou, která ho čeká, opravdu zaslouží,“ směje se plzeňská patriotka.

Strýcová je také ráda, že se její dobrá práce v tréninku přenesla také do zápasů. „Trénovala jsem opravdu tvrdě a je vidět, že se to vyplácí,“ pochvaluje si.

V Linci je o turnaj WTA tradičně velký zájem. Na semifinálové klání Strýcové s Buzarnescuovou bylo skoro vyprodáno. „Jsem ráda, že se mi daří zrovna tady v Linci. Chtěla bych poděkovat všem, kteří dnes dorazili,“ dodala Strýcová závěrem při svém pozápasovém rozhovoru přímo na dvorci v Linci.