ATP

Najde Federer po čtrnácti letech přemožitele? Fanoušci rozhodují o hráči roku

- Jiří Vachtl

Tenisová asociace ATP spustila na svých webových stránkách tradiční hlasování o nejoblíbenějšího tenistu podle samotných fanoušků. Ve dvouhře této populární anketě už dlouhých čtrnáct let vládne Roger Federer. Komu bude letos patřit váš hlas?

Každoroční anketa má pravidelně od roku 2003 stejného vítěze – Rogera Federera. Švýcarský tenista tak u fanoušků jednoznačně vede už dlouhých čtrnáct let. Před jeho nástupem se v této anketě podařilo uspět ještě Gustavo Kuertenovi (2000) a Maratu Safinovi (2001 a 2002).

Překvapí letos někdo švýcarskou legendu? Šanci na úspěch má jistě Rafael Nadal, který v letošní sezoně vyhrál, stejně jako Federer, dva grandslamové turnaje. Na Roland Garros navíc španělský tenista dosáhl už na jubilejní desátý triumf. Mezi deblovými páry je situace obdobná. Od zavedení ankety v roce 2005 jí každý rok pravidelně vyhrávají bratři Bryanové.

Tenisoví příznivci mohou vybírat z hráčů umístěných do 25. místa v žebříčku Race to London. Mezi deblovými páry pak do 15. místa. Fanoušci mohou pro své favority hlasovat na oficiálních stránkách ATP až do 6. listopadu, kdy se anketa uzavře. Vyhlášení pak proběhne tradičně během závěrečného Turnaje mistrů v londýnské O2 areně.