Počasí tady není jako v Austrálii, říká Dodinová po postupu do další fáze kvalifikace

- Jan Havlovic, Jakub Slunečko

Na pražské Spartě dnes pokračuje kvalifikace J&T Banka Prague Open. První postupující dnešního dne se stala sympatická Francouzka Ocean Dodinová, která v chladném počasí dokázala udolat 6:2 a 6:4 Mandy Minellaovou z Lucemburska a zajistila si postup do další fáze kvalifikace.

Teprve devatenáctiletá tenistka vstoupila do zápasu velmi aktivně a první sadu vyhrála hladce 6:2. V druhém dějství vedla rodačka z Lille již 3:0 a byla na nejlepší cestě k rychlému postupu. "Začátek zápasu byl vcelku snadný. Vedla jsem 6:2 a 3:0, poté se však můj výkon zhoršil a já se začala stresovat, neboť utkání mohlo dospět do rozhodujícího třetího setu," přiznává aktuálně 154. hráčka světa.

Tento scénář se nakonec nenaplnil a mladá Francouzska dokázala utkání dovést do vítězného konce. Nezastavilo jí ani chladné počasí, které od dopoledne panuje v arélu pražské Sparty. "Není tady počasí jako v Austrálii," nechala se Dodinová slyšet po zápase.

Talentovaná tenistka se v posledním kole pražské kvalifikace utká s vítězkou duelu Hláváčková – Kužmová. "Všechny hráčky tady hrají velmi dobře, bude to velmi těžký zápas." věští rodačka z francouzského Lille, která se vryla do paměti českých fanoušků především zápasem s Karolínou Plíškovou na loňském Australian Open, ve kterém prohrála až po třísetové bitvě.

Dodinová v minulém týdnu absolvovala kvalifikaci v německém Stuttgartu a povedlo se jí dostat až do hlavní fáze turnaje. Hned v prvním kole však skončila na raketě Španělky Suarezové Navarrové. O postup do hlavní fáze se bude pokoušet zítra, kdy kvalifikace pražského turnaje vyvrcholí.


Galerie