Pátá do party! Peschkeová s Grönefeldovou se kvalifikovaly do Singapuru

- Jan Vojkůvka

Turnaj mistryň v Singapuru bude letos zářit českými barvami! Na WTA Finals se v sobotu kvalifikovala i Květa Peschkeová společně s Němkou Annou-Lenou Grönefeldovou, které se staly v pořadí šestým kvalifikovaným párem. Společně s nimi se do Singapuru dostaly jako sedmé také Kanaďanka Gabriela Dabrowská a Číňanka Sü I-fan.

Dvaačtyřicetiletá Peschkeová se do Singapuru dostala jako pátá česká tenistka. Doplní singlistku Karolínu Plíškovou a deblistky Lucii Hradeckou s Kateřinou Siniakovou a Andreu Hlaváčkovou, která hraje s Maďarkou Tímeou Babosovou.

Peschkeová se na Turnaj mistryň podívá poprvé od roku 2014, kdy byla společně se Slovinkou Srebotnikovou vyřazena v semifinále. Celkově si zahraje na turnaji těch nejlepších posedmé v kariéře. Pro její partnerku Annu-Lenu Grönefeldovou, se kterou poprvé hrála v letech 2012-2014 a znovu spolu navázaly spolupráci v minulé sezoně, se bude jednat o premiéru.

Česko-německý pár prožívá vydařenou sezonu, kterou okořenil ziskem prvního společného titulu od roku 2014, když ovládly turnaj WTA v Praze. K tomu hráčky vybojovaly postup do finále v Torontu či semifinále ve Wimbledonu a v pořadí WTA Race to Singapore nasbíraly i s výsledkem z Pekingu dohromady 3 110 bodů.

Turnaj mistryň v Singapuru se bude hrát od 22. října a čtyřhru čeká klasický KO systém bez základních skupin. Osmička párů bude na základě pořadí v žebříčku nasazena a nalosována do 1. kola (čtvrtfinále) a páry, které úvodní zápas prohrají, na turnaji skončí.