Zase ta Ostapenková! Halepová je jediný zápas od tenisového trůnu

- Tomáš Macák

Poté, co světová jednička Garbiñe Muguruzaová v Pekingu skrečovala zápas s Barborou Strýcovou, se naskytla příležitost pro jiné hladové tenistky. Simona Halepová měla v honbě za postem nejlepší hráčky světa jednu velkou konkurenci v podobě Eliny Svitolinové. Ukrajinská jednička však v Číně vypadla ve čtvrtfinále a Rumunka má tak cestu na výsluní otevřenou. Musí však porazit Jelenu Ostapenkovou, která jí už jednou velkou slávu zatrhla.

Ve velkém stylu zatím zvládá Simona Halepová pekingský turnaj. Ztratila jediný set a míří si za svým snem.

K němu se výrazně přiblížila poté, co ve čtvrtfinále hladce smetla Rusku Kasatkinovou, které oplatila porážku z předchozího turnaje ve Wu-chanu. Situaci jí ulehčila Elina Svitolinová, která prohrála s Caroline Garciaovou a do boje o pozici světové jedničky tak momentálně nezasáhne. „Hraju o dost lepší tenis než na přechozím turnaji. Změnila jsem taktiku, která nyní funguje skvěle,“ pochvalovala si po postupu Halepová pro web WTA. „V zápase jsem zkrátka převáděla moji hru a můj styl,“ dodala.

Šestadvacetiletá Rumunka se jako královna možná viděla už začátkem června, kdy jí na Roland Garros po výhře nad Karolínou Plíškovou chyběl k tenisovému vrcholu opravdový krůček. Ovšem ani Halepová tehdy nezastavila lotyšské překvapení - Jelenu Ostapenkovou, která turnaj v Paříži ovládla.

Na vrcholu pyramidy tak do Wimbledonu zůstala Angelique Kerberová. Po velkolepé akci konané na travnatých kurtech se stala historicky první českou světovou jedničkou Karolína Plíšková. Na tomto postu však vydržela necelé dva měsíce, protože po US Open vystřídala dvojnásobnou fedcupovou vítězku Španělka Muguruzaová.

Ta teď ale už bude moct jen přihlížet, jestli od nového týdne bude mít ženský tenis 25. světovou jedničku, kterou může být Simona Halepová. Jedinou překážkou je opět Ostapenková.