Čtvrtá Češka do Singapuru! Hlaváčková s Babosovou se kvalifikovaly na Turnaj mistryň

- Jan Havlovic

Česká invaze do Singapuru pokračuje! Andrea Hlaváčková se stala již čtvrtou českou tenistkou, která si zajistila účast na prestižním Turnaji mistryň. Česká deblistka se do Singapuru probojovala společně se svou parťačkou Maďarkou Tímeou Babosovou, se kterou v letošní sezóně vyhrála hned tři turnaje. Česko-maďarská dvojice je v pořadím pátým párem, který si zajistil účast na tomto prestižním turnaji.

Kdo by to byl před letošní sezónou řekl. Andrea Hlaváčková totiž od nového roku nastupovala v deblové dvojici s Číňankou Šuaj Pcheng, se kterou se probojovala do finále Australian Open. Česko-čínské dvojici se opravdu dařilo, avšak v březnu čínská tenistka spolupráci s Hlaváčkovou nečekaně ukončila.

Hlaváčková se tak dala dohromady s Maďarkou Tímeou Babosovou, a tato spolupráce zatím klape na jedničku! Děvčata vyhrála hned svůj první společný turnaj v marockém Rabatu a do své sbírky přidaly také trofeje z turnajů v Québecu a Taškentu. Na kvalitně obsazeném turnaji v Madridu došly až do finále a na US Open skončila jejich cesta ve čtvrtfinále. Není tak divu, že se společně probojovaly do Singapuru. 

Pro Hlaváčkovou se jedná o celkově čtvrtou účast na nejprestižnějším ženském turnaji na okruhu. V roce 2012 se plzeňská tenistka probojovala společně s Lucií Hradeckou až do finále, ve kterém tehdy nestačily na ruský pár Kirilenková, Petrovová.

Lucie Hradecká se na Turnaj mistryň rovněž probojovala, společně s o jedenáct let mladší Kateřinou Siniakovou. Zkušená deblistka si však na turnaji ve Wu-chanu zranila koleno, což narušilo jejich společnou přípravu na vrchol sezóny. Hradecká by se však měla stihnout dát zdravotně do pořádku.

Šanci na účast na Turnaji mistryň živí nadále také Květa Peschkeová, která se společně s Němkou Grönefeldovou drží na sedmé příčce v žebříčku „Race to Singapore“. Zkušená deblová dvojice má však dostatečný náskok na své pronásledovatelky, a tak by neměla v Singapuru chybět.