Film o Federerovi s Nadalem: Kdo by mohl hrát hlavní postavy?

- Jiří Vachtl

Roger Federer se v minulých dnech objevil na filmového festivalu v Curychu, kde se zúčastnil promítání filmu Borg/McEnroe. Snímek zachycuje jednu z největších rivalit v historii tenisu. Při této příležitosti Federer prozradil, koho by si představoval, aby jej ztvárnil, pokud by se točil film i o jeho rivalitě s Rafaelem Nadalem. „Byl bych rád, kdyby mě hrál Leonardo DiCaprio nebo Matt Damon,“ usmíval se.

Legendární Švýcar si ovšem dle svých slov není zcela jistý, že se jeho rivalita s Rafaelem Nadalem v budoucnosti dočká podobného filmového zpracování, jako tomu bylo v případě filmu Borg/McEnroe. „Pochybuji, že někdy bude film o mně a Rafovi,“ skromně poznamenal. Nakonec však přeci jen prozradil jména herců, kteří by jej případně mohli ztvárnit. A nejedná se o žádné béčkové herce, vítěz devatenácti grandslamových titulů totiž ukázal na Leonarda DiCapria a Matta Damona.

Fanoušci jeho španělského rivala začali na sociálních sítích ihned spekulovat, kdo by se role Rafaela Nadala mohl ujmout. Mezi nejvážnější kandidáty pak zařadili mexického herce Gaela Garcíu Bernala. Jeho podobu s desetinásobným vítězem Roland Garros posuďte sami. 

O případné účinkování ve filmu by jistě měli zájem i další slavní hollywoodští herci – Bradley Cooper a Gerard Butler. Oba totiž patří mezi velké tenisové příznivce, kteří jsou často vidět na tribunách po celém světě. Například takto společně fandili Andy Murraymu při jeho premiérovém triumfu ve Wimbledonu roku 2013.

Snímek o jedné z největších tenisových rivalit dvacátého století Borg/McEnroe měl ve Skandinávii premiéru už začátkem září. Čeští tenisoví příznivci si však na film budou muset ještě pár měsíců počkat. Česká premiéra je totiž v kinech naplánována až na 28. prosince. Tuzemští fanoušci tak filmovou podobu obou tenistů mohou posoudit alespoň podle oficiálního traileru. Role Johna McEnroea se zhostil slavný americký herec Shia LaBeouf, známý především z filmů Tranformers, Indiana Jones nebo Disturbia. Björna Borga pak na filmovém plátně ztvárnil jeho krajan Sverrir Gudnason.