VIDEO: Po vážném zranění zpět na kurtu! Matteková se vrací k tréninku

- Jan Vojkůvka

Američanka Bethanie Matteková-Sandsová se vrací na kurty! Tři měsíce po děsivém zranění kolene ve Wimbledonu se bývalá světová jednička postavila na dvorec a konečně si zatrénovala s raketou. Členka týmu Bucie tak nadále úspěšně pokračuje ve své rehabilitaci s cílem vrátit se do turnajového kolotoče.

Matteková-Sandsová zveřejnila na svém twitteru dvě videa, na nichž se prezentuje při své oblíbené činnosti – s raketou v ruce. Pravé koleno sice má stále zpevněné a její pohyb je mírně limitován, po vážném zranění a náročné operaci však má další důvod k úsměvu.

Američanka se zranila během Wimbledonu, když v utkání dvouhry proti Soraně Cirsteaové se jí při náběhu na síť podlomila noha a s velkými bolestmi skončila na zemi. Pozdější verdikt byl nemilosrdný – vykloubená čéška, přetržený čéškový vaz a nutnost operace.

Matteková-Sandsová však nezahálela a už ke konci července vyrazila do posilovny, kde se věnovala zejména posilování horní části těla. Postupně si přidávala zátěž, odložila berle a v polovině srpna dokonce odložila ortézu.

Ke konci září se konečně dostala na kurt, kde trefuje míčky a vrací do ruky cit pro údery. Dále také doufá, že by se na okruh mohla vrátit zkraje příští sezony, aby stihla obhajobu titulu z Australian Open společně s Lucií Šafářovou. Nejpozději by se chtěla vrátit na jaře příštího roku.