Wozniacká se oficiálně kvalifikovala do Singapuru. Turnaj mistryň zná téměř kompletní sestavu

- Jan Vojkůvka

Dánská tenistka Caroline Wozniacká se v sobotu stala oficiální účastnicí závěrečného Turnaje mistryň v Singapuru. Sedmadvacetiletá hráčka se na finále WTA kvalifikovala popáté v kariéře a poprvé od roku 2014.

Caroline Wozniacká se stala šestou hráčkou v pořadí, které se podařilo do Singapuru kvalifikovat. Dánka se na turnaji připojí k Garbine Muguruzaové, Simoně Halepové, Karolíně Plíškové, Elině Svitolinové a Venus Williamsové.

Další pozici by měla získat v pondělním vydání žebříčku Lotyška Jelena Ostapenková, vítězka French Open, která dostatek bodů vybojovala po postupu do semifinále ve Wu-chanu. Poslední, osmé, místo pak má na dosah Britka Johanna Kontaová, jejíž náskok na devátou Kuzněcovovou činí propastných 754 bodů.

Wozniacké k postupu na Turnaj mistryň dopomohly skvělé výkony, které předvádí v průběhu celé sezony. Oficiálně se sice účastnicí stala až v sobotu, ale bodovou jistotu vybojovala už po triumfu v japonském Tokiu, kde prolomila svou letošní finálovou smůlu, když vyhrála až své sedmé finále v této sezoně.

Největšího úspěchu na WTA Finals dosáhla už při své druhé účasti v roce 2010, kdy v katarském Dauhá postoupila do finále, ve kterém prohrála s Belgičankou Kim Clijstersovou. Dvakrát se Wozniacká prokousala také do semifinále.

„Jsem nadšená, že jsem se kvalifikovala na Turnaj mistryň,“ radovala se Wozniacká po oficiálním potvrzení. „Na turnaj mám spoustu skvělých vzpomínek, především pak z roku 2010 a nemohu se dočkat toho, až se letos vrátím do Singapuru.“