Debl snů v akci! Federer s Nadalem nastoupí do sobotní čtyřhry

- Jan Vojkůvka

Je tu okamžik, který si každý tenisový fanoušek přál vidět! Sobotní program Laver Cupu nabídne skutečnou lahůdku, když v závěrečné čtyřhře budou na dvorci na jedné straně kurtu zápolit Roger Federer s Rafaelem Nadalem v deblu snů. Podaří se týmu Evropy navýšit vedení 3:1 nebo naopak tým Světa zvrátí průběžný výsledek na svou stranu?

Federer s Nadalem nastoupí do čtyřhry proti Američanům Samu Querreymu a Jacku Sockovi, čímž uzavřou sobotní program Laver Cupu. Už v pátek byla čtyřhra vrcholem programu, který postupně dostával publikum do varu. Něco podobného se očekává i v druhém hracím dnu, během kterého budou mít obě hlavní hvězdy evropského celku za sebou i první zápasy v singlu.

„Rafa a Roger v deblu... Nikdy spolu nehráli. Vidět je hrát spolu, to pro lidi bude něco,“ těší se na debl kapitán Evropy Björn Borg.

Celkem se odehrají tři dvouhry a jedna čtyřhra, každý zápas se bude hrát o dva body. S tímto vědomím šli Björn Borg a John McEnroe na oficiální nominační tiskovou konferenci pro druhý hrací den. Pro singly měli v rukávech schované za Evropu Rogera Federera, Rafaela Nadala, Tomáše Berdycha a za Svět Sama Querreyho, Nicka Kyrgiose a Jacka Socka.

„Měli jsme setkání s hráči. Roger je čerstvý a chtěl hrát v sobotu brzy. Rafa hrál večer čtyřhru a chce do ní nastoupit znovu. Proto budou oba hrát dnešní večerní zápas, který bude hodně důležitý. A z toho důvodu chtěli oba hrát singlové zápasy už odpoledne, aby byli odpočatí. Bylo jim jedno, proti jakým soupeřům,“ objasnil svou nominaci Borg.

Sobotní program odstartoval soubojem mezi devatenáctinásobným grandslamovým šampionem Rogerem Federerem a semifinalistou Wimbledonu Samem Querreyem. Švýcarský tenista se po vítězném vstupu do Laver Cupu vyjádřil i k večerní čtyřhře se svým kamarádem Rafaelem Nadalem. „Čtyřhru jsem moc netrénoval, naposledy jsem ji hrál před dvěma lety. Večer to bude muset táhnout Rafa, který už má trénink ze včerejška,“ vysvětloval Švýcar s úsměvem.

Denní session pokračuje duelem světové jedničky Rafaela Nadala a Američana Jacka Socka. Večer se kromě již avizované čtyřhry uskuteční od 19:00 také zápas Tomáše Berdycha s australským bouřlivákem Nickem Kyrgiosem.

Skvělou podívanou očekává i John McEnroe. „První den překonal očekávání, všechny zápasy byly neskutečně vyrovnané. Žádal jsem hráče, abych už se nemusel dívat na tolik tiebreaků, to mi nedělá dobře,“ usmál se kapitán týmu Světa, který si ze všeho nejvíc přeje především pořádný bodový příděl na konto svého výběru.

Rozpis zápasů
Odpolední program
13:00 Roger Federer - Sam Querrey
14:30 Rafael Nadal - Jack Sock
Večerní program
19:00 Tomáš Berdych - Nick Kyrgios
20:30 Federer, Nadal - Querrey, Sock