Adiós Alba! Feliciano López zažádal po jedenácti měsících manželství o rozvod

- Filip Lefenda

Jen pár dní poté, co si v katedrále v jihoitalském Ostuni řekli své ano Fabio Fognini s Flavií Pennettaovou, dorazila ze Španělska zpráva opačného ražení. Čtyřiatřicetiletý Feliciano López, nedávný vítěz deblového Roland Garros, požádal po jedenácti měsících manželství o rozvod svou dosavadní ženu Albu Carrillovou, osmadvacetiletou modelkou pocházející z Madridu.

Za měsíc by spolu oslavili své první výročí v manželském „chomoutu“, nyní je idylce konec. Carrillová pro server ABC.es potvrdila to, o čem se už nějakou chvíli šuškalo. „Feliciano mě na dálku chladně požádal o rozvod,“ přičemž dodala, že je z jeho počínání zničená a stále svého partnera miluje.

Španěl, jenž v těchto dnech bojuje na travnatých dvorcích v londýnském Queen´s Clubu, s médii na toto téma nekomunikuje. Údajně se v současnosti zaměřuje pouze na tenis. V britské metropoli sice v úterý neudržel vedení nad Chorvatem Čiličem a prohrál ve třech setech, účinkuje však ještě v deblu, kde na něj spolu s Marcem Lópezem čekají Juan Martin del Porto a Marcelo Melo.

Chodit spolu oba začali zkraje roku 2013. O rok později v červenci se španělský pár zasnoubil, dvanáct měsíců poté se pak v Lópezově rodném Toledu vzali. A roční cyklus bude letos definitivně dokonán.

Důvody krachu manželství Lópeze s Carrillovou se různí podle toho, z čí strany výpovědi pocházejí. Podle přátel druhé jmenované se Alba špatně vyrovnávala s „kočovným“ tenisovým životem svého milého a nesnesla častou samotu. Z Felicianovy strany pak přicházejí hlasy o tom, že důvodem jsou náladovost a celkově proměnlivý charakter Carrillové, který již nebyl úspěšný tenista schopen dále snášet. Spekuluje se ale i o tom, že by v celém problému mohl hrát roli také španělský motocyklový závodník Fonsi Nieto, se kterým má modelka z předchozího vztahu syna Lucase.

Lópezovi patří aktuálně v singlovém žebříčku jednadvacátá pozice, svého maxima dosáhl před rokem, kdy byl v jednu chvíli dvanáctý. V deblovém pořadí figuruje na šestnácté příčce. Je čerstvým grandslamovým vítězem, když po boku již zmíněného krajana a jmenovce Marca Lópeze triumfoval ve čtyřhře na Roland Garros, kde Španělé zdolali ve finále americké bratry Bryanovy. Ve dvouhře se na grandslamech dostal rodák z Toleda nejdále čtyřikrát do čtvrtfinále. Na travnatém Wimbledonu se mu tento kousek v roce 2005 povedl jako prvnímu Španělovi od dob Manuela Orantese, jenž si zahrál v roce 1972 semifinále.