Federer dorazil! Nabíral jsem sílu na Prahu, říká

- David Soumar

Do dějiště prestižního turnaje už dorazil jeden z hlavních aktérů – a hned šlo o pořádnou hvězdu. Připraven na boje v O2 areně už je v české metropoli Roger Federer! „Být tady jen pár dní před startem – skvělý pocit. Už se nemůžu dočkat, až uvidím arénu. Už se nemůžu dočkat, až budu v Praze hrát,“ říkal Švýcar českým médiím po příletu.

S mírným zpožděním o proti původnímu plánu. Krátce po jedné hodině přistálo na pražském letišti letadlo a chvíli poté už se na Terminálu 3 objevil Roger Federer. Usměvavý a dobře naladěný. Po úvodních pozdravech prohodil pár slov s vybranými českými médii. 

Tenisový velikán už ale hlavně vyhlíží první ročníku Laver Cupu. Na bitvu v závěru týdne se cítí připraven. „Doufám, že budu hrát dobře. Nastoupit v jendom týmu s Rafou nebo Tomášem bude určitě hodně speciální,“ říkal švýcarský tenista po příletu.  

Do startu bojů zbývá stále několik dní. Federerův program v Praze bude nabitý. „ Mám před sebou pár dalších rozhovorů. Budu hodně trénovat. Od US Open jsem toho moc neodehrál – spíše jsem nabíral sílu, abych byl dobře připraven,“ popisoval na Letišti Václava Havla. 

V jakém složení nastoupí oba týmy, to bude jasné už během čtvrtka. Už při předešlé cestě do Prahy Federer předeslal, že by se rád na dvorci ukázal po boku Rafaela Nadala. „Bylo by to určitě zvláštní nastoupit na jedné straně sítě – ale v pozitivním smyslu. Stejně tak by bylo ale pěkné hrát s Tomášem. S každým z týmu to bude speciální,“ uvedl ohledně blížících se zápasů. 


Galerie