H+H znovu na scéně! Derby v Québecu ovládla Hradecká

- Johan Čáp

Dříve kamarádky, dnes soupeřky. Kromě pravidelných setkání ve čtyřhře se bývalý pár H+H, jenž dokázal získat olympijskou medaili i dva grandslamové tituly, potkává jednou za čas i ve dvouhře. Tentokrát je proti sobě svedl po jedenáctiměsíční pauze los turnaje v Quebecu. Utkání ovšem pro mnohé fanoušky naneštěstí žádnou velkou bitvu nepřineslo, Hradeckou nijak viditelně předcházející program na US Open neovlivnil, čímž si došla pro pohodovou výhru ve dvou setech.

Do úvodní sady zápasu vstoupila překvapivě lépe Hlaváčková, pro kterou šlo o teprve šestý letošní zápas ve dvouhře. Hradecká jí dovolila hned v prvním gemu brejk, když uhrála při svém podání jen jediný fiftýn. Následně se však mnoho věcí změnilo. Hlaváčkové se přestalo jako mávnutím kouzelné hůlky dařit, její bývalá parťačka jí tak nejenom že vzala hned v následující hře podání, ba naopak se Hradecké povedlo získat ještě dalších pět gemů v řadě.

Hlaváčková se sice snažila, pokoušela se o obrat, nicméně nebylo jí to nic platné. Obrovské množství nevynucených chyb ji nejedenkrát donutilo ke spílání. Tenisovým areálem v kanadském Qubecu tak bylo čím dál častěji slyšet české „Nééé!“. Prohra 1:6 byla pro Hlaváčkovou ovšem jasným důkazem, že její protivnice letos ve dvouhře více participuje.

Druhý set začal totožně jako ten první, Hlaváčková se dostala do vedení 1:0. Reakce soupeřky ovšem byla více než podobného kalibru, aktuální parťačka Kateřiny Siniakové srovnala zásluhou čisté hry a hned následný gem se dostala po dvojchybě bývalé deblové spoluhráčky k brejku. Hradecká jej navíc bez skrupulí okamžitě potvrdila.

Hlaváčková se ovšem přece jen zvedla z krize, dokázala snížit na 2:3 a nebyla daleko srovnání stavu. Jenže k brejkbolu se nakonec přece jen nepropracovala a zůstávala stále o brejk pozadu. Stejná situace se opakovala hned poté.

Žebříčkově hůře postavená z obou tenistek sice udržela podání, Hradecká však kontrovala stejnou mincí, když se dostala do vedení 5:3. V této situaci už byla jen krůček od vítězství, navíc si vypracovala při podání české soupeřky dva mečboly. I přes to, že jej proměnila až napodruhé, se v konečném součtu mohla radovat z třetího vítězství ze vzájemných zápasů.