Znovu tak blízko a znovu bez titulu. Hradecká se Siniakovou prohrály finále US Open

- Filip Lefenda, Jakub Slunečko

Českým deblistkám Lucii Hradecké a Kateřině Siniakové se znovu nepodařilo proměnit společné finále v turnajový triumf. Na US Open jim vystavilo stopku favorizované duo Čchan, Hingisová. Hradecká a Siniaková se nedostaly ani k jednomu brejkbolu a nakonec prohrály 3:6 a 2:6. I tak je finále US Open pro české duo v téhle sezoně dalším skvělým úspěchem. Hingisová na druhé straně získala už svůj 25. grandslamový titul.

Bohužel až příliš brzy se začala ukazovat síla páru pod vedením legendární Martiny Hingisové. Za stavu 1:2 ztratila Kateřina Siniaková podání a od toho okamžiku Hingisová s Čchan dominovaly. 

I když český pár si už do konce setu dokázal podání udržet, soupeřky nedávaly vůbec žádnou šanci na zvrat. Nepřišel totiž ani jeden brejkbol, i když o něj Hradecká se Siniakovou několikrát srdnatě bojovaly. Navíc do výborné formy se kromě Hingisové dostala i Čchan.

Ta začala na síti předvádět údery, kterým český pár postupně víc a víc deptala. Navíc sama celý set úspěšně dopodávala, když dvěma dobrými servisy nedala Hradecké se Siniakovou šanci na povedený return.

Úplně stejně se bohužel vyvíjela i druhá sada zápasu. Siniaková ztratila podání, v čemž ji následně „napodobila“ i Hradecká. Hingisová s Čchan si potom už šly jednoznačně za vítězstvím.

Opět nepovolily českým soupeřkám ani jeden brejkbol a v závěru si už triumf bez problému uhlídaly.

„Gratuluju, jste skvělý tým,“ řekla po zápase na kurtu Lucie Hradecká směrem k soupeřkám. „Snad budeme mít ještě šanci vás porazit. Hrály jsme tady s Katkou opravdu dobré zápasy, byla to pěkné dva týdny,“ zhodnotila Hradecká celé US Open.

„Byla jsem hrozně nervozní,“ přiznala potom její parťačka Kateřina Siniaková. „Před čtyřmi lety jsem se tady dívala na holky (Hlaváčková + Hradecká, pozn.), jak vyhrávají titul. A teď se takový sen splnil i mně. I když to nevyšlo, díky všem za podporu, snad to vyjde příště,“ dodala po zápase zklamaná Siniaková.