Kuchyně Gorenje Prague Open 2017: Kolodziejová skrečovala semifinále. Hrabalová s Tomanovou slaví titul v deblu

- Jan Vojkůvka

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z PRAHY: Turnaj v pražských Spojích pomalu vrcholí a poslední naděje domácích tenistek na zisk titulu ve dvouhře pohasla. V semifinále skrečovala své utkání nejvýše nasazená Miriam Kolodziejová. Titul ze čtyřhry si odváží Kristýna Hrabalová a Nikola Tomanová.

Kolodziejová skrečovala
Poslední česká zástupkyně ve dvouhře, dvacetiletá Miriam Kolodziejová, skončila na pražském turnaji ITF v semifinále. Už v prvním gemu utkání ji zradil kotník, který výrazně limitoval její hru a po prohraném prvním setu v poměru 0:6 zápas s Belgičankou Magali Kempenovou skrečovala.

Kolodziejová usilovala o postup do svého čtvrtého letošního finále, avšak nedočkala se. Na první titul v této sezoně stále čeká.

Kempenová se naopak ve svém třetím letošním finále utká s osmou nasazenou Francouzkou Alicí Rameovou, které se podařilo zastavit parádní jízdu ukrajinské kvalifikantky Julije Lysové, jíž porazila 6:1, 0:6, 6:4.

Debl ovládly Hrabalová s Tomanovou
Své finále už má za sebou soutěž ve čtyřhře. Do souboje o titul nastoupily prakticky čtyři domácí hráčky - na straně jedné Kristýna Hrabalová s Nikolou Tomanovou a na straně druhé Johana Marková s Moldavankou Detiucovou, která je čerstvou držitelkou českého občanství.

Finálový duel suverénně ovládly Hrabalová s Tomanovou, které od úvodních gemů byly na dvorci lepší dvojicí a soupeřkám braly jedno podání za druhým. Po výhře 6:1, 6:3 si připsaly premiérový letošní titul a celkově společný druhý, když toho prvního dosáhly už v roce 2015.

Semifinále dvouhry
MIRIAM KOLODZIEJOVÁ (353.) - Magali Kempenová (BEL, 558.) 0:6 skreč Kolodziejová
Alice Rameová (FRA, 794.) - Julija Lysová (UKR, 1230.) 6:1, 0:6, 6:4
Finále čtyřhry
HRABALOVÁ, TOMANOVÁ - Detiucová (MDA), MARKOVÁ 6:1, 6:3


Galerie