Kvitová s Del Potrem byli oceněni za příkladné sportovní chování

- Jan Vojkůvka

Pětinásobná držitelka Ceny Karen Krantzckeové, Petra Kvitová, se dočkala dalšího ocenění. Na závěrečném grandslamu sezony v New Yorku se stala laureátkou ceny Sportmaship Award za příkladné sportovní chování. Společně s ní se tohoto ocenění dočkal také Argentinec Juan Martín Del Potro.

Česká tenistka Petra Kvitová patří ve světě tenisu k hráčkám, jejichž chování je vyzdvihováno při každé příležitosti. Její oddanost sportu, smysl pro fair play a přístup k soutěžení byla během její kariéry již pětkrát oceněna ženskou tenisovou organizací WTA, která jí v letech 2011, 2013, 2014, 2015 a 2015 udělila Cenu Karen Krantzckeové za sportovní chování.

Společně s Del Potrem byla během US Open vybrána komisí USTA, v níž figurují například bývalí tenisté Todd Martin, Mary Carillová, Mary Joe Fernandezová či Chanda Rubinová.

„Zaujali nás nejen svými výkony na US Open. Petra se neuvěřitelně vrátila po zranění a Juan Martín si umí získat publikum,“ uvedla šéfka americké tenisové asociace USTA Katrina Adamsová.

Cena USTA je udělována od roku 2011 a posledními držiteli se stali Němka Angelique Kerberová a Japonec Kei Nišikori. Z dřívější doby ocenění získali kupříkladu Roger Federer, Venus Williamsová či Li Na.