Zrada a pak šance na pomstu. Nikdy to nebylo osobní, tvrdí Hlaváčková

- Jakub Slunečko

EXKLUZIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Nescházelo mnoho a český tenis mohl mít v semifinále čtyřhry na US Open pět hráček. Česko-maďarský pár Andrea Hlaváčková, Timea Babosová měl rozehranou dohrávku čtvrtfinálového duelu skvěle - za stavu 6:5 v prvním setu mohl proti čínsko-indické dvojici Pcheng, Mirzaová dopodávat. Jenže se to nepovedlo. Ve druhé sadě pak ani vzepjetí a odvrácení hned sedmi mečbolů nepomohlo. V bitvě s bývalou čínskou parťačkou Hlaváčková prohrála 6:7(5), 4:6.

Jaké bylo čtvrtfinále?
Byl to ne až moc výrazný zápas. čekala jsem od soupeřek asi víc. Předvedly slušný standard. Nám v rozhodujících momentech chybělo něco potvrdit, zahrát lépe, takže to byl od nás průměrný výkon a nestačil.

Měly jste začínat zápas ve středu těsně před deštěm?
Proč ne. Ale měly jsme začít o hodinu dřív. Nerada kritizuju, každý je vždy generál po bitvě. Nevidím důvod, proč jsme nemohly začít ve dvanáct, ale soupeřky nebyly rozehrané, tak se začalo v jednu, což je chyba.

Na druhé straně kurtu se vám postavila bývalá partnerka Pcheng Šuaj. Jaké bylo proti ní hrát?
Nikdy to s ní nebylo osobní, vztah byl čistě tenisový. Pár měsíců jsme odehrály a já měla ambice, nicméně to musí jít stranou. Věřila jsem si na ni. Pomohlo mi, že ji znám a vím, co čekat. Předvedla velmi dobrý výkon, podržela svůj tým v hodně momentech. Je to jedna z nejlepších deblistek, s kterou jsem kdy hrála. Dneska bohužel byla na druhé straně.

Hrajete s Timeou Babosovou lépe a lépe?
Začátek jsme nemohly mít lepší (vyhrály Rabat, byly ve finále v Madridu a semifinále v Římě, pozn. redakce), takže těžko říct. Hrozně se to odvíjí od toho, jak Timea hraje singla. To se pak přenáší na deblový kurt. To je moje neznámá, co přijde, protože ona je singlistka. Tady hrála dva kvalitní zápasy dobře a hrála mnohem lépe. Na trávě to bylo přesně opačně. Musím s tím počítat, že ne vždy mám vše v rukou.

Máte našlápnuto na Turnaj mistryň, je to blízko?
Moc si to přeji, je to důvod, proč hrajeme spoustu turnajů a je to motivace. Výsledky na to máme, ale musíme zabrat na konci.

Jaké turnaje odehrajete?
Zase se to odvíjí od jejího singla, místo Wu-chanu hrajeme Taškent, což asi není ideální, ale když budeme hrát dobře, tak v tom nevidím rozdíl. Důležité jsou výsledky na kurtu a když budou dobré, tak to přinese Masters.

Hrála byste s Pcheng Šuaj Turnaj mistryň?
Asi by to teoreticky šlo, ale mezi sebou jsme domluvené, že ne.

Jaká je vaše nejcennější výhra s novou parťačkou?
Je to naše první čtvrtfinále na grandslamu a myslím, že po solidní sezoně tam patříme.

Když se řekne US Open, co se vám vybaví?
Mám tady nejlepší i nejhorší vzpomínky. Jeden rok jsem tu ve všem prohrála v prvním kole, to byla hrůza. Pak jsem tu musela dva týdny čekat na další turnaj v Quebecu. Ale pak přišel nejlepší grandslamový výsledek v singlu. Když jsem porazila Kirilenkovou, to bylo neskutečné. Potom rok 2013. Přibyly nám tehdy ještě osobní problémy v rodině a za dva týdny už jsem držela v ruce dvě trofeje a nikdo si na ně nevzpomněl. I rodině jsem ulevila, najednou přišla obrovská radost a nikdo nic neřešil. Mám to tady jako na horské dráze.