Plíšková, milovnice hokeje. Bruslit umí Karolína dobře, ujišťuje manažer Hrdlička

- Jakub Slunečko, Jan Vojkůvka

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: O Češích se traduje, že jsou hokejovým národem. A jinak tomu není ani u těch, kteří se živí jiným sportem. Světová jednička Karolína Plíšková patří k velkým hokejovým fanynkám a není tak divu, že ji tak přímo na US Open velmi potěšila návštěva bývalého reprezentačního obránce a jedničky draftu NHL z roku 1992 Romana Hamrlíka.

„Je velkým fanouškem Karolíny,“ poodhalil pro Tenisový svět manažer a přítel české jedničky Michal Hrdlička. K setkání dvou odborníků a hvězd svých sportovních odvětví došlo po vítězství Plíškové v osmifinále US Open, ve kterém Američance Jennifer Bradyové povolila pouhý jeden gem a prolétla za necelých padesát minut do čtvrtfinále.

Hamrlík, který v NHL nastoupil ke 1395 zápasům a to i v dresech obou týmů z New Yorku, nepřijel za svou oblíbenou tenistkou s prázdnou. Olympijský vítěz z Nagana dovezl Plíškové podepsaný dres ze svého působení ve Washingtonu. „Dárek si nechá zarámovat a vystaví si ho v místnosti s cennými artefakty, jako jsou její vyhrané trofeje, různé další dresy a dárky, které během kariéry obdržela a jsou spojené se sportem,“ podotkl Hrdlička k umístění dresu do soukromé síně slávy.

Setkání bylo vřelé. Ostatně to nebylo poprvé, co se Plíšková s Hamrlíkem potkala. „Poprvé to bylo před dvěma lety na turnaji v Kanadě. Roman žije s rodinou v Montrealu a pravidelně navštěvuje tenis. Karolínu sledoval už třeba i loni na finále US Open,“ uvedl Hrdlička.

Plíšková, jež se snaží ve volných chvílích hokej pravidelně sledovat a sama je zdatnou bruslařkou, má tento sport v krvi už od dětství. „Její otec v mládí hrával na dobré úrovni,“ prozradil Hrdlička jeden z důvodů, proč si česká tenistka vybudovala k hokeji takový vztah.

S Hamrlíkem si příjemně popovídala nejen o hokeji, ale i o tenise, o který v těchto dnech jde nejvíce. „Večer jsme byli na společné večeři a témat bylo spoustu,“ ujistil Hrdlička. „Romana zajímá, jak funguje tenisový svět. Nejvíc ho zaujala příprava na zápas v tom smyslu, že hokejisté vždy přesně vědí, kdy je čeká rozehrávka, oběd, spánek či zápas. V tenise, když hrajete na grandslamu čtvrtý nebo pátý zápas v pořadí a před vámi jsou například tři mužské duely, tak absolutně netušíte, kdy půjdete hrát.“

V mnohém si je tenis a hokej podobný. Od sportovců vyžaduje ty nejlepší výkony a pořádnou dřinu. Ostatně v historii, kdy ještě nebylo sportování na tak profesionální úrovni, si hokejisté přes léto rádi odskočili k tenisu a hráli ho rovněž závodně. Jedním z nejznámnějších sportovních obojživelníků byl Jaroslav Drobný, mistr světa v hokeji z roku 1947, olympijský medailista z roku 1948 a vítěz tří grandslamových titulů z French Open (1951, 1952) a Wimbledonu (1954).

Po příjemné návštěvě se už opět Karolína Plíšková soustředí na další tenisové dění v New Yorku, kde ji ve středu čeká čtvrtfinále s Američankou Coco Vandewegheovou. A před ní jsou také dva velké cíle. Postup do finále a obhájení loňských bodů, díky kterým by se udržela na čele světového žebříčku, a útok na premiérový grandslamový titul. K této snaze jí hodně štěstí popřál i Roman Hamrlík.

 

Former @NHL All-Star Roman Hamrlik presented the #AceQueen with my first @Capitals Signed ice hockey jersey! ??

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova),Zář 4, 2017 v 4:12 PDT