VIDEO: To musíte vidět! V Lipsku se hrála pětiminutová výměna o 140 úderech

- Filip Lefenda

Tenisová výměna přesně o 140 úderech. Že něco takového není možné? Pletete se! K vidění byla před dvěma týdny na podniku ITF v německém Lipsku. Devatenáctiletá Polka Magdalena Frechová s o dva roky mladší Ruskou Aminou Anšbaovou hrály o důležitý bod, který mohl každou z nich poslat v rozhodujícím tiebreaku třetího setu do vedení 5:4, téměř pět minut.

Výměna to byla vskutku maratónská, pohledná už tolik ne. Obě protivnice si totiž byly zřejmě až příliš vědomy její důležitosti, a proto se shodně řídily heslem „hlavně neudělat chybu“. Střetnutí na druhou stranu trvalo bez jedenácti minut čtyři hodiny, a tak se na obou dost možná podepsal i nedostatek sil. Ať už tak či onak – 140 úderů je ohromující číslo.

Výměnu nakonec vyhrála Anšbaová, která se vydala blíže k síti a zakončila ji přesným volejem. K vítězství v utkání jí ale vedení 5:4 nepomohlo. Polská soupeřka zvládla posléze odvrátit tři mečboly a získat tiebreak poměrem 9:7 pro sebe.

A to nebylo vše. Frechovou vydřený osmifinálový triumf nakopl natolik, že nakonec celý antukový turnaj s dotací 25 tisíc amerických dolarů ovládla, a titul získala i o týden později na další německé akci v Braunschweigu.