Zákulisí US Open: Účes pro Del Potra, nehty pro wimbledonské vítězky

- Jakub Slunečko

EXKLUZIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Pořadatelé US Open se rádi předhání s ostatními grandslamy v tom, jaký servis jsou schopni nabídnout hráčům. Tenisový svět se s kamerou vydal do speciálního kadeřnického salonu přímo na největším stadionu světa Arthur Ashe Stadium, kde potkal třeba i wimbledonskou vítězku Marion Bartoliovou.

Francouzka sice už aktivní kariéru před čtyřmi lety ukončila, na US Open si ale kromě sledování zápasů užila i kvalitní manikúru. „Jedna barva pro každý prst,“ ukazovala na připravené lahvičky. „Musí se pomalu, je to hodně opatrný proces,“ usmívala se Bartoliová.

Jiná wimbledonská šampionka – Petra Kvitová – místní služby taky občas využije. „Je fajn mít takovou možnost. Někdy čekáte na trénink nebo na zápas čtyřhry, tak proč si před tím nezajít udělat nehty?“ přiblížila Kvitová náplň volného času tenistek.

US Open dokonce otevřelo další salon i na Manhattanu, kde většina tenistů bydlí, aby nemuseli pro manikúru nebo nový účes jezdit až do tenisového areálu. Oblíbeným návštěvníkem byli v loňských letech Novak Djokovič nebo Viktoria Azarenková, letos si hned po příjezdu přišel pro nový účes Juan Martín Del Potro.

„Špičkoví tenisté přesně vědí, co chtějí. Mají náročný program a při svých výkonech chtějí vypadat co nejlépe,“ prozradila Cristina, manažerka kadeřnického salonu u centrálního kurtu.

Na video z US Open Hair Salon, jak zní oficiální název tohoto krášlícího bodu pro tenisové hvězdy, se podívejte zde: