Média by neměla Kerberovou tolik kritizovat, zastává se krajanky Rittnerová

- Filip Lefenda

Angelique Kerberová světovou jedničkou? Toto spojení už dávno neplatí. Devětadvacetiletá Němka zažívá po loňské sezóně kruté vystřízlivění, když stejně jako na Roland Garros vypadla i na US Open hned v prvním kole, a propadá se žebříčkem. Žena původem z Brém je tak častým terčem kritiky ze strany především domácích novinářů, Barbara Rittnerová však svou svěřenkyni hájí.

Čtyřiačtyřicetiletá kapitánka německého fedcupového týmu po prohře Kerberové s Japonkou Ósakaovou připustila, že poslední výsledky obhájkyně loňského titulu jsou poněkud ostudné, zároveň ale také vnímá pracovitost, kterou se Kerberová prezentuje nejen na kurtech.

„Angie zažívá opravdu špatnou sezónu. Měla od ní rozhodně vyšší očekávání, ale musíme jí dát šanci se znovu nadechnout, dát jí trochu prostoru,“ mírní kritiku dáma, která má v rámci Německého tenisového svazu na starost ženský tenis. Píše se tak na webu tennisworldusa.org. „V posledních týdnech bojovala a trénovala až neuvěřitelně tvrdě,“ hledá pozitiva Rittnerová, někdejší 24. hráčka žebříčku WTA. 

Kerberovou v něm čeká poté, co neuhrála s Asiatkou ani set, další sešup. Jakožto první tenistka, která v New Yorku z pozice obhájkyně triumfu vypadla již v úvodním kole, opustí ze současné šesté pozice po turnaji elitní desítku.

„Zkouší opravdu všechno, pracuje hlavně na svém pohybu,“ hájila dále Rittnerová hráčku, která začínala sezónu jako světová jednička. Kerberová však nezískala v kalendářním roce 2017 jediný titul, když do finále došla pouze v mexickém Monterrey. Na tamějším tvrdém povrchu ale tehdy podlehla Rusce Pavljučenkovové.

Je tak v tuto chvíli otázkou, zda se Němka se svým defenzivně laděným stylem dokáže ještě drát zpět na výsluní, či už bude v rámci světového pořadí pouze klesat. Jak ale prozradila novinářům v New Yorku, je odhodlána dále tvrdě pracovat na tom, aby se mohla v příštích měsících vrátit silnější. Tak se nechme překvapit.