Šarapovová vrací úder: Jsem ve čtvrtém kole, kde je Wozniacká?

- Jakub Slunečko

EXKLUZIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Už se zdálo, že se Maria Šarapovová na US Open vyvaruje útočných komentářů, ale minimálně jeden takový si tady v New Yorku určitě budou pamatovat. Po postupu do osmifinále se kontroverzní Ruska před novináři vyjádřila na adresu Caroliny Wozniacké, která před pár dny kritizovala její protežování na centrálním kurtu.

Wozniacké se nelíbilo, že Šarapovová hraje po dopingovém trestu každý zápas na hlavním stadionu US Open, zatímco sama Wozniacká měla své poslední utkání na vedlejším kurtu od 11 hodin večer. „Jak asi víte, já zápasy nerozděluju,“ začala svou odpověď Šarapovová celkem neutrálně. „Je mi jedno, kde budu hrát, záleží mi jenom na tom, že jsem tady ve čtvrtém kole. A nejsem si jistá, kde je ona,“ dodala sarkasticky na adresu Wozniacké, která vypadla ve druhém kole.

Tlumené úsměvy novinářů a v zákulisí výbuchy smíchu. Tak, je to tady, zase ta stará dobrá Maria. Ruska se zatím na US Open poměrně hlídala a působila nezvykle pokorně. Už dříve se ale několikrát nevybíravě do svých tenisových kolegyň opřela.

V New Yorku jí znovu postupně roste sebevědomí. Po skalpu světové dvojky Simony Halepové si poradila s dalšími dvěma soupeřkami a na turnaji už se probojovala do osmifinále. Naposledy v nervozním zápase zdolala domácí naději Sofii Keninovou 7:5 a 6:2.

Na prvním grandslamu po svém dopingovém prohřešku tak svými výkony těší fanoušky i pořadatele, kteří jí na US Open udělili divokou kartu. A teď na tom solidně vydělávají po všech stránkách. Po posledním komentáři Rusky je jasné, že tahle mediální válka zdaleka nekončí.