Hlaváčková hraje jako vdaná paní, manžel se musí na tribuně schovávat

- Jakub Slunečko

EXKLUZIVNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU: Andrea Hlaváčková vyhrála v jackpotu, když si dokázala najít životního partnera takřka „v práci“ – to se poštěstí jen hrstce tenistek. Ital Fabrizio Sestini pracuje na ženských turnajích WTA a může ji tak vídat poměrně často. Jen si musí dávat velký pozor na to, aby kvůli střetu zájmů nezačal své milé fandit. „Nemůže ukazovat žádné emoce. Sedí v dálce a nijak se neprojevuje,“ vypráví Hlaváčková v New Yorku, kde hraje už se snubním prstýnkem.

Sestiniho si vzala v červenci na oblíbeném golfovém hřišti v Dýšině blízko Plzně, odkud pochází. Snubním prstenem se teď Hlaváčková bez obav chlubí i na kurtu. Při zápase prvního kola US Open se jí tak kus šperku blyštil na levé ruce, kterou si nadhazuje balonek.

„Trvalo mi pět minut si na něj zvyknout. Spousta holek mi pořád gratuluje, vlastně skoro každá tenistka, se kterou jsem cokoliv zažila. Je to hrozně hezká reakce, protože hodně z nich zná i Fabriho a sledují nás jako pár,“ říká trojnásobná grandslamová šampionka po prvním zápase na US Open.

V něm společně s Timeou Babosovu jako pátý nasazený pár přehrály dvojici Stojanovičová, Vichljancevová hladce 6:2 a 6:4. V oficiálním zápisu o utkání pořád stálo jméno Andrea Hlaváčková, od nového roku už by ale měla česká tenistka přidat příjmení manžela a hrát jako Andrea Sestini-Hlaváčková.

V dějišti posledního grandslamu potkala letos Hlaváčková více českých „svatebčanů“. Nedávno se zasnoubil třeba Jiří Veselý a praštit do toho se rozhodla i světová jednička Karolína Plíšková. „Teď jsem se s ní o tom poprvé bavila!“ vypráví Hlaváčková se smíchem. „Vždycky spolu kecáme o jiných věcech a teď jsem jí gratulovala. Moc jí to přeju, vypadají hrozně spokojeně,“ pronáší na adresu Plíškové a jejího snoubence Michala Hrdličky.

I když v soukromí zažívá Hlaváčková šťastné období, stejně jako Plíšková touží v New Yorku pořád hlavně po grandslamovém úspěchu. Vyléčila škaredě zablokovaný krk a na US Open už hbitě kmitá po kurtech. S parťačkou Babosovu mají formu a na turnaji můžou ještě dojít daleko.

Jejich snažení pozoruje v dálce sedící Fabrizio Sestini, který se snaží držet emoce na uzdě. „Chci, aby tam byl a vždycky si ho najdu. Ale taky se na něj při zápase moc nekoukám, aby to neměl složité,“ přiznává Hlaváčková netypické manželské komplikace.

Snad to bude stát za to a Hlaváčková oslaví i s manželem další grandslamový úspěch – vůbec poprvé jako vdaná paní.