Del Potro končí reprezentační kariéru. Dělám to s klidným svědomím, říká

- Jan Vojkůvka

Juan Martin Del Potro si během závěrečného grandslamu sezony připravil nepříliš šťastnou zprávu pro argentinské fanoušky. Osmadvacetiletý tenista se po loňském triumfu v Davis Cupu rozhodl ukončit svou reprezentační kariéru.

Během rozhovoru pro ESPN Tennis na US Open byl Del Potro dotázán, zda vypomůže své zemi v utkání prvního kola Davis Cupu 2018 proti Itálii. Za měsíc devětadvacetiletý hráč však cítí, že už nastal čas pověsit reprezentační kariéru na hřebík.

„Rád bych si užil mnohem víc vítězství. Ale nejpodstatnější je pro mě zdraví,“ uvedl Del Potro. „A také, aby se neopakovala má zranění zápěstí nebo kyčlí, které mě nedávno ovlivnilo. V poslední fázi své kariéry bych rád hrál tak, jak chci, bez nějakého omezení.“

„Kapitán týmu Orsanic věděl o mých myšlenkách ohledně Davis Cupu a budoucnosti. Být součástí tohoto snového týmu bylo úžasné. Vyhrát titul bylo jako vytržení trnu z paty, protože už jsem předtím prohrál dvě finále (2008, 2011). Dělám to s klidným svědomím, protože, díky Bohu, Argentina už získala titul,“ řekl Del Potro.

Argentinský tenista si poprvé v Davis Cupu zahrál v roce 2007 a od té doby odehrál celkem třináct zápasů. Během nich stihl ve dvouhře vybojovat 15 výher a ve 4 případech odešel poražen. Ve čtyřhře zaznamenal bilanci jedné výhry a dvou porážek.