WTA

Tenisová kráska nafotila sérii půvabných fotek

- Radek Štohl

Fanoušci bílého sportu se můžou po delší době opět kochat něžností Marie Šarapovové. Bývalá královna ženského tenisu se nechala zvěčnit ve vydání prestižního magazínu Dujuour, pro který se stala v srpnovém čísle hlavní tváří.

Ruská tenistka se během uplynulého roku a půl proslavila především dopingovým skandálem, po kterém se vrátila na kurty na konci dubna ve Stuttgartu. Šarapovová v Německu hrála semifinále, od kvalitně obsazeného podniku se však představila už jenom na dalších třech turnajích, ve dvou případech dokonce utkání skrečovala kvůli zdravotním problémům.

Právě nečekané patálie mohly pětinásobnou grandslamovou šampionku vyřadit ze hry také pro letošní závěrečný grandslam roku, kde si zahraje díky divoké kartě amerických pořadatelů. Na poslední chvíli se ovšem stačila dát dohromady a po dlouhých 578 dnech si tak připíše účast v hlavní soutěži turnaji velké čtyřky, v úvodním kole ji však čeká těžký los v podobě druhé nasazené Simony Halepové.

Před zahájením slavného turnaje se půvabná hráčka stihla ještě postavit před objekty fotoaparátů. Uznávaný časopis Dujuour, zaměřující se mimo jiné na umění, módu či byznys, vyzval Šarapovovou, zda by se v pravidelném čísle neobjevila na úvodní stránce srpnového vydání. Vítězka US Open z roku 2006 souhlasila a díky tomu také vznikla řada pohledných fotografií.