Prahu navštíví australský rebel. Laver Cup si místo Raonice zahraje Kyrgios

- Jan Vojkůvka

Zářijový Laver Cup se dočkal nového jména. První ročník soutěže okoření svou hrou australský bouřlivák Nick Kyrgios, který vyslyšel volání kapitána týmu Světa Johna McEnroea a nahradí ve výběru zraněného Milose Raonice. Kanaďan, jehož trápí zranění zápěstí, se po odhlášení z US Open omluvil také z blížícího se Laver Cupu.

Světová osmnáctka Nick Kyrgios se připojí v týmu Světa k Američanům Johnu Isnerovi, Jacku Sockovi a Samu Querreymu, Argentincovi Juanu Martinu Del Potrovi a kanadskému mladíčkovi Denisu Shapovalovi.

„V Nickovi máte vzrušujícího mladého hráče, kterému se velmi daří na velké scéně a proti nejlepším hráčům světa,“ řekl na adresu dvaadvacetiletého Kyrgiose kapitán týmu Světa John McEnroe. „Je stejně tak odvážný, jako je talentovaný, a skutečně očekávám, že dokáže pořádně zamíchat kartami.“

Kyrgios v sobě nosí nejen obrovský talent a schopnosti, které ho předurčují k zářné budoucnosti, ale rovněž rebelského ducha, jímž dokáže nejednoho tenisového fanouška popudit. Zároveň je ale také tím typem hráče, jenž se snaží především tenisem bavit a sám přiznává, že motivaci hrát naplno má zejména v zápasech s těmi nejlepšími.

Držitel tří titulů ATP je také velkým milovníkem týmových soutěží, což v této sezoně potvrdil v Davis Cupu, ve kterém má lví podíl na tom, že si Austrálie zahraje v semifinále proti Belgii. „Miluji ten pocit, kdy mohu čerpat energii, která vychází z toho, že jsem součástí týmu,“ uvedl Kyrgios pro oficiální stránky Laver Cupu. „Nemohu se dočkat Laver Cupu, protože budu hrát s kluky, kteří jsou také mými přáteli.“

První ročník Laver Cupu, který se bude konat v pražské O2 aréně, proběhne od 22. do 24. září.