Tvrdá rána pro Wozniackou, nesplnila nominační kritéria pro Rio

- Jan Vojkůvka

Při slavnostním zahájení olympijských her v brazilském Riu měla nést dánskou vlajku. Místo toho však bývalá světová jednička, Caroline Wozniacká, nejspíš zůstane doma, případně bude moci objet jiné turnaje. Důvod? Neúčast na letošním utkání Fed Cupu s Bosnou a Hercegovinou.

Tvrdá rána pro dánskou tenistku, která se vrací po zranění, dánský tenisový svaz i dánské fanoušky. Carolině Wozniacká nefiguruje v nominaci pro Rio na základě nesplnění nominačních kritérií. Těmi je zejména účast ve Fed Cupu, na němž v letošním roce Dánka scházela.

Důvodem pro absenci bylo u pětadvacetileté tenistky zranění kotníku, kvůli němuž přišla o celou jarní část sezony. A mimo jiné i dubnové utkání Fed Cupu v baráži o postup do druhé skupiny proti Bosně. A právě tento zápas byl pro Wozniackou z hlediska nominace do Ria klíčový.

Dánská hráčka bývala poměrně věrnou reprezentantkou, ale po roce 2011 a následných olympijských hrách v Londýně si od Fed Cupu dala odpočinek a to natolik výrazný, že vítězka 20 střetnutí, s 11 porážkami na kontě, musela dohánět zápasu minulý rok a nutností se stala účast v letošním kalendářním roce. Jenže to se kvůli zranění nesplnilo.

Ačkoliv podporu své hráčce vyjádřil i Dánský tenisový svaz, tak s účastí v Riu to vypadá zle nedobře. Wozniacká se nyní musí odvolat a doufat, že se najde nějaká skulinka, díky které se na své třetí Hry podívá.