Šafářová přijímá gratulace! Se Strýcovou slavila v šatně, od neteří dostala dort

- Johan Čáp

Lucie Šafářová se stala přes noc novou světovou jedničkou deblového žebříčku. Pro Českou republiku to znamená opravdu hodně, neboť se stala teprve pátou zemí světa, která měla dvě světové jedničky najednou. Nesmíme totiž zapomínat ani na Karolínu Plíškovou, v Cincinnati totiž Simona Halepová prohrála své finále, čímž ponechala Češku na první příčce. Pro Šafářovou to znamená radost navíc, i proto tak sklízí v posledních hodinách jednu gratulaci za druhou.

Zřejmě ten nejsladší dárek dostala nová deblová jednička do svých dvou malých neteří, které jí upekly dort s nápisem Lucie a krémovou jedničkou. O překvapení se okamžitě podělila se svými fanoušky na sociálních sítích.

 

When your nieces bake you a surprise cake of #1! ???????

Příspěvek sdílený Lucie Safarova (@lucie.safarova),Srp 20, 2017 v 1:44 PDT

„Překonala jsem předsudky ostatních a věřila sama v sebe. Vlastní dřinou jsem se dokázala dostat až sem. Všechno jde, když máme víru!" napsala Šafářová na svém instagramovém profilu. „Čtyřhra je týmová práce a velkou část na mém úspěchu má i má zraněná parťačka Bethanie. Tím bych jí chtěla popřát brzké uzdravení," nezapomněla vzpomenout na svou tradiční partnerku ze čtyhry, která od Wimbledonu laboruje s kolenem.

 

Každý z nás máme své sny a cíle.. když jsem jako mála holka z Brna začínala s tenisem, měla jsem sen být nejlepší na světě.. trvalo to asi 20let a spoustu práce, ale v pondělí se mi naplní tento sen! Světová #1 ve čtyřhře!! Je to krásné, trochu neuvěřitelné a jsem za to moc vděčná i pyšná!Nejen za to, že můžu říct, že jsem v něčem nejlepší na světě, ale i za to, že jsem překonala všechny překážky a dokázala to! Táta mi vždy říkal, že tu čtyřhru neumím, ať radši ani nechodím na síť a byli tu trenéři, kteří se mi smáli jak jsem v ní špatná, že to je hrůza, byly chvíle, kdy jsem se bála jít na zápas čtyřhry, že to budu zase kazit... právě proto tohle pro mě znamená víc, než dokážu říct! Překonala jsem předsudky ostatních a věřila sama v sebe a makala na sobě a dokázala se dostat až sem! Všechno jde, když máme víru a pracujeme na sobě! Tohle je to, co bych chtěla říct za sebe i všem mladým sportovcům, jděte si za svými sny, vše jde, když má člověk víru a vůli! Čtyřhra je týmová práce a velkou část na mém úspěchu má i má zraněná parťačka Bethanie. Tím bych jí chtěla popřát brzské uzdravení, ale myslím, že tento titul si zasloužíme obě a je pěkné, že ho obě v kariéře máme! Take děkuji Báře Strýcové, se kterou spolu jdeme tenisovou cestou od našich 10let a je mojí kamarádkou, se kterou jsme prožily životní momenty, které nikdy nezapomeneme! Loňská medaile z Ria a teď titul světové 1čky! Jsem ráda, že jsem mohla zažít takové úspěchy po boku těchto dvou super holek a doufám, že ješte spoustu dalších zažijeme! Děkuji také své rodině, která je pro mě hnací motor a největší opora! Trenérům, kteří mi na cestě pomohli a také vám fanouškům za podporu! No a jede se dál, sezóna zdaleka nekončí! Tenis a asi i každý sport jde velmi rychle dál a i já mám další sny a cíle! Většina lidí už si na tohle za chvíli asi ani nevzpomene, ale já na tento moment určitě nikdy nezapomenu! :-)

Příspěvek sdílený Lucie Safarova (@lucie.safarova),Srp 21, 2017 v 5:21 PDT

Další gratulaci obdržela i od své dlouholeté kamarádky Anastasije Pavljučenkovové. Spolu s ruskou tenistkou dosáhly v roce 2012 na titul v Charlestonu a o rok později na deblový triumf v Madridu. Pavljučenkovová Šafářové gratulovala na sociálních sítích, kam přidala společné fotky z vlastního archivu.

Pozadu nezůstala ani její nynější deblová parťačka. Barbora Strýcová si s novou světovou jedničkou stihla vyfotit selfie v šatně ještě během turnaje v Cincinnati, kde spolu došly až do semifinále. Deblová dvojice by ve stejném složení měla startovat i na US Open.

 

Let me take a selfie with new world number 1️⃣ double player!! I am so proud of @lucie.safarova ❤️???

Příspěvek sdílený Barbora Strycova? (@barborastrycova),Srp 18, 2017 v 10:44 PDT