Muguruzaová nedala Halepové šanci, Plíšková zůstává světovou jedničkou

- Filip Lefenda

Demolice! Tak by se dalo ve zkratce popsat finále ženské dvouhry na turnaji v americkém Cincinnati. Španělka Muguruzaová v něm povolila světové dvojce Halepové jen jediný vyhraný gem a překazila tak Rumunce plán sesadit Karolínu Plíškovou z prvního místa ženského žebříčku.

Jediný vyhraný zápas přitom dělil Halepovou od posunu do čela pořadí WTA během posledních tří měsíců už celkově potřetí. Ve finále Roland Garros padla s překvapivou lotyšskou vítězkou Ostapenkovou, na Wimbledonu jí ke zdolání mety scházely ve čtvrtfinále s domácí Kontaovou jen dva vyhrané míče.

Třetí pokus měla světová dvojka ve finále turnaje v Cincinnati, to však mělo od svého prvopočátku naprosto jednoznačný průběh. Španělka Muguruzaová, semifinálová přemožitelka Karolíny Plíškové, jej vyhrála suverénně po setech 6:1 a 6:0. Světová šestka využila pět z celkových šesti brejkových možností, sama pak neztratila servis ani v jednom případě.

Výsledkem je pro Muguruzaovou pátý singlový titul z turnaje kategorie WTA, vůbec poprvé se přitom podařilo vítězce letošního Wimbledonu získat v jednom roce více jak jednu trofej. 

Karolína Plíšková se pak může radovat ze setrvání na čele ženského pořadí. V roli tenisové královny bude za týden obhajovat loňské finále z US Open. Do čela deblového žebříčku se navíc již zítra posune Lucie Šafářová, oběma hodnocením tak budou kralovat hráčky z jedné země. Naposledy se tento pozoruhodný počin podařil Američankám Sereně Williamsové a Liezel Huberové.