Federer prodává wimbledonský šatník, výtěžek půjde na konto jeho nadace

- Filip Lefenda

Chcete si udělat radost a zároveň přispět na dobrou věc? Švýcarský fenomén Roger Federer věnoval do prodeje předměty připomínající jeho letošní tažení za osmým wimbledonským titulem. Stejně jako po vítězném grandslamu v Melbourne podepsal i tentokrát šestatřicetiletý hráč několik kusů oblečení, kšiltovek a dalších předmětů, za něž by rád nashromáždil peníze pro dobrou věc.

Prodej probíhá v rámci jeho nadace. „Tento rok je opravdu kouzelným a já jsem vděčný, že jej mohu sdílet se svými fanoušky. Ve snaze dosáhnout cílů mé nadace se chci s příznivci částečně podělit o svůj osmý wimbledonský titul,“ stojí ve Federerově prohlášení na Facebooku.

Ceny ze sbírky světové trojky jsou pochopitelně nasazeny velmi vysoko. Na prodej jsou třeba levá i pravá bota, každá přijde na 10 tisíc EUR, v přepočtu tedy na více než 261 tisíc korun. Stejnou sumou je oceněno také bílé sportovní triko.

Sako švýcarského elegána pak lze pořídit o něco levněji, a sice za 7 500 EUR (necelých 196 tisíc korun). K mání je také podepsaná kšiltovka, jíž je možno nakoupit za 300 EUR, tedy přibližně 7 840 korun. 

Kompletní nabídka se nachází na oficiálních stránkách devatenáctinásobného grandslamového šampiona.