Bucie byly nominovány na ocenění Sportswoman of the Year Award

- Jan Vojkůvka

Deblové hvězdy Lucie Šafářová a Bethanie Matteková-Sandsová se dočkaly dalšího velkého uznání za své sportovní výkony. Česko-americký pár byl nominován na ocenění Sportswoman of the Year Award v kategorii týmových sportů.

Jeden z nejlepších párů současnosti, který musel kvůli zranění Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové předčasně ukončit sezonu, se dostal k nominaci zejména za zisk tří grandslamových titulů v řadě - US Open 2016, Australian Open 2017 a French Open 2017.

Konkurence v kategorii týmů je ovšem tradičně hodně silná. Ve výběru je za basketbal Maya Mooreová, za vodní pólo Maggie Steffensová, plážové volejbalistky Talita a Larissa z Brazílie, či kanadská curlerka Rachel Homanová.

Hlasovat pro populární Team Bucie můžete na stránkách Women's Sports Foundation's. Stačí vybrat, komu dáte hlas v kategorii jednotlivců a následně v kategorii týmů a poté své hlasy odešlete zadáním emailové adresy a poštovního směrovacího čísla.

Dvaatřicetiletá Bethanie Matteková-Sandsová je aktuální světovou jedničkou, kterou zůstane do pondělního vydání žebříčku, kdy ji vystřídá právě její kamarádka Lucie Šafářová. Matteková totiž musí kvůli vážnému zranění kolene vynechat zbytek sezony a Šafářová, jež se spojila pro nadcházející část roku s Barborou Strýcovou, si výsledky v Torontu a Cincinnati zajistila posun do čela deblového žebříčku.