VIDEO: Matteková-Sandsová potěšila své fanoušky další skvělou zprávou!

- Radek Štohl

Bethanie Matteková-Sandsová to myslí se svým brzkým návratem na kurty opravdu vážně. Pět týdnů po bolestivém zranění kolena sundala z nohy ortézu a nyní si vystačí pouze s malou bandáží. O této výborné zprávě informovala americká tenistka na svém oficiálním facebookovém profilu.

Nejen fanoušci tenisu si ten hrůzostrašný okamžik z letošního Wimbledonu stále živě pamatují. Matteková-Sandsová se chystala na síť, v polovině cesty ovšem upadla a následně ve velkých bolestech musela opustit kurt. Verdikt lékařů byl v té době nelichotivý, zkušená hráčka si přetrhla čéškový vaz a zároveň si u toho i čéšku vykloubila.

V polovině srpna je ovšem deblová světová jednička o poznání veselejší. Na svém facebookovém profilu ukázala, že se s velkou ortézou již definitivně rozloučila. V současné době jí bude koleno ještě jistit menší bandáž, i přesto má důvod k velké radosti.

Za necelou půl hodinu se sympatická tenistka rozhodla na facebooku spustit živé vysílání. Na začátku videa nejprve symbolicky nechala starou ortézu odplout na "Margaritě", aby se s fanoušky následně podělila o poslední novinky.

„V úterý jsem byla u doktora na kontrole a všechno bylo v pořádku. Jednalo se pro mě však o emotivní zážitek, neboť už nebudu muset používat velkou ortézu, ale jen malou bandáž. Jsem z tohoto procesu nadšená," prozradila hráčka pocházející z Minnesoty.

Dvaatřicetiletá tenistka zatím neuvedla, kdy by se na tenisových dvorcích měla opětovně objevit. Již dnes ovšem může přijít o pozici světové jedničky, její tradiční deblová partnerka Lucie Šafářová bude totiž v Cincinnati dohrávat čtvrtfinálový duel, ve kterém je společně s Barborou Strýcovou pouhé dva gemy od postupu do semifinále. Dosud bezproblémová rekonvalescence však Mattekové-Sandsové dává naději, že by v příštím roce mohla tenisový trůn případně znovu dobýt.