Vzpomínka na dobu bronzovou: Takhle slavili před rokem čeští tenisté v Riu!

- Filip Lefenda

Od olympijského turnaje v brazilském Riu, který byl pro českou výpravu velmi úspěšným, uplynul přesně rok. Připomeňte si prostřednictvím emotivních fotografií sportovní svátek, jenž skvělými výkony ozdobili i naši tenisté. Cenné kovy brala hned pětice z nich!

Petra Kvitová se v Brazílii prodrala skrze Babosovou, Wozniackou, Makarovovou a Svitolinovou až do semifinále, kde nestačila na pozdější překvapivou vítězku Puigovou z Portorika. Češka si však spravila chuť v utkání o bronz, v němž zdolala ve třech setech 7:5, 2:6 a 6:2 Madison Keysovou ze Spojených států.

Dalšími medailistkami se v ženské čtyřhře staly Barbora Strýcová s Lucií Šafářovou. O tom, že cenný kov poputuje do České republiky, bylo rozhodnuto už před utkáním, neboť zápas o třetí místo měl kompletní české obsazení. Na krajanky Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou nakonec zbyla pouze nepopulární "brambora", i ony si ale za dobře odehraný turnaj zasloužily obrovský dík.

Další medaile "cinkla" také v mixu. Zkušený hecíř Radek Štěpánek utvořil pod olympijskými kruhy pár s Lucií Hradeckou. V semifinále to oběma Čechům proti americké dvojici Sock, Matteková-Sandsová sice nevyšlo, duel o bronz ale zvládli na výbornou, když přemohli indické duo Bopanna, Mirzaová ve dvou setech.