Parádní úder ho vyslal do hlavní soutěže. Teď si Mayer brousí zuby na Federera

- David Soumar

Zajímavý příběh napsal v německém Stuttgartu Florian Mayer. Domácí hráč na turnaji ATP 250 musel projít kvalifikací. Úspěšně ji zvládl i díky úspěšnému souboji s krajanem Bachingerem. To by ještě nebylo nic neobvyklého, kdyby ovšem v duelu nevytáhl parádní úder. I s jeho pomocí prošel až do čtvrtfinále, ve kterém už vyhlíží Federera.

Odstartovala travnatá část sezony. Hru na zeleném pažitu sledují tenisoví fanoušci s velkým zalíbením. Že travnatý povrch některým hráčům sedí víc, je jasné. Například Radek Štěpánek na něm předvádí i letos perfektní výkony. 

Jiné zase zelený povrch vybízí k parádním úderům a různým „rybičkám“. Na ty má téměř patent Dustin Brown, o čemž jsme se zmínili v článku zde. Jeho typický volej v letu ale nepodbil i Němec Mayer.

V několika centimetrech nad zemí míček vrátil parádním způsobem. Soupeř postavený za základní čárou ho neměl šanci doběhnout. I když se Němec za exhibiční kousek ze slušnosti omluvil, radost z parády, kterou předvedl, rozhodně měl. Navíc ve finále kvalifikace Němce Bachingera přehrál a po výhrách nad Troickim a Berrerm už ve čtvrtfinále vyhlíží svého dalšího soupeře. Tím bude Švýcar Roger Federer, který se na turnaji vrací po zranění. 

Mayerův příběh začal v těžké kvalifikaci, odkud se 226. hráč žebříčku dokázal probít do hlavní soutěže. Proti Bachingerovi navíc vytáhl parádní úder a už se nemůže dočkat zápasu ve čtvrtfinále. Na hráče ze třetí stovky žebříčku a 32letého borce celkem slušný počin.