Federer se sklonil před Zverevem! Němec opanoval turnaj v Montrealu

- Jakub Slunečko

Nebojácný Alexander Zverev pokračuje dál ke hvězdám. Ve finále turnaje v Montrealu porazil Rogera Federera, který chtěl dalším titulem silně atakovat post světové jedničky. Jenže dvacetiletý Zverev byl proti a skvělým výkonem si došel pro vítězství 6:3 a 6:4. Naopak legendární Švýcar musel skousnout první porážku v letošním šestém finále.

 Zverev podával famozně a za celý zápas ani jednou o servis nepřišel – všechny tři brejkboly dokázal odvrátit. Ty přišly na začátku druhého setu, kdy se Federer pokusil o obrat a dostal německého mladíka pod tlak. Ten ale vytrval a jakmiile přišel v druhém setu další brejk, už se neohlížel a přesvědčivě šel za titulem.

Federera na druhé straně trápila bolavá záda, proti vynikající obraně mladého a vytáhlého Němce se musel snažit o každý vítězný balonek ze všech sil.

Zverev ale neztrácel koncentraci a hlavně nic ze své úchvatné formy – tou se podobá právě o šestnáct let staršímu Švýcarovi. Díky finálové výhře získal už 46. vítězství v této sezoně a pátý letošní titul (Federer má taktéž pět), z toho dva kategorie Masters 1000.

„Je hodně těžké vyhrát Masters a Alexander už má letos dva, to je skvělý úspěch. Přeju mu jen to nejlepší,“ vysekl po zápase poklonu svému přemožiteli znavený Federer. Ten se mohl titulem přiblížit na dosah Rafaelu Nadalovi, se kterým bude bojovat o post světové jedničky. Rozhodne se až příští týden na turnaji v Cincinnati.