VIDEO: Fantastická rána naslepo! Kvitová ovládla červencovou anketu za úder měsíce

- Johan Čáp

Prostorové vnímaní má Petra Kvitová stále na vysoké úrovni. Tento fakt jen česká tenistka, vracející se na okruh WTA po pauze způsobené zraněním, které ji přivodil neznámý útočník, potvrdila na turnaji v americkém Standfordu. Na začátku druhé sady osmifinálového zápasu předvedla fantastický vítězný úder forhandem, kterým nakonec ovládla tradiční anketu WTA za nejlepší úder měsíce.

Ukrajinka Kateřina Bondarenková mohla jen nevěřícně koukat. Českou tenistku totiž donutila za stavu 1:0 a 15:40 ve svůj prospěch k náběhu na síť a po přelobování Kvitové už málem slavila snížení skóre na rozdíl jediného gemu. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu ovšem kontrovala úderem jako za její nejlepší slávy.

Nejenže se Kvitové podařilo míček doběhnout, česká ranařka jej navíc forhandem vrátila i na kurt. Ovšem ne jen nějak ledabyle, české hráčce se povedlo poslat balónek těsně za síť do protipohybu soupeřky. Vítězný úder kromě elegance nepostrádal navíc i extrémní důležitost, Kvitová si v úvodu druhé sady udržela podání a nedala šanci své protivnici ani čichnout k možnému zdramatizování duelu.

I přes konečnou výhru po setech 6:2 a 6:2 se bývalá světová dvojka moc ve Stanfordu neohřála, hned v následujícím kole totiž podlehla Američance Catherine Bellisové. V hlasování fanoušků o vítězku tradiční ankety WTA porazila tuzemská tenistka kromě své přemožitelky ze čtvrtfinále ve Stanfordu taktéž krajanku Kristýnu Plíškovou, Rumunku Irinu Beguovou i Kolumbijku Duqeovou.