Potvrzeno! Bývalá pátá hráčka světa dopovala a nezahraje si dva měsíce

- Radek Štohl

Nejprve se o tom jenom spekulovalo, nyní je to již potvrzené. Italka Sara Erraniová si kvůli dopingovému nálezu nezahraje tenis minimálně do druhého října, kdy jí vyprší dvouměsíční trest. Mezinárodní tenisová federace ITF zastavila aktuálně 98. hráčce světa činnost za to, že letos v únoru jí dopingoví komisaři našli v moči zakázanou látku letrozol.

Tato látka se využívá k léčbě karcinomu prsu, bez potřebné terapie je ale považována za doping. I přes dvouměsíční distanc Erraniová odmítla, že by vědomě dopovala.

„Nikdy v životě, natož během kariéry jsem neužila žádný zakázaný doplněk," stojí na newscame.com prohlášení italské tenistky. „S tím stanoviskem jsem extrémně znepojená. Na druhou stranu mám však čisté svědomí a vím, že jsem neudělala nic špatného," dodala bývalá pátá tenistka světa.

Pro třicetiletou hráčku byla polehčující okolnost, že v minulosti se neprovinila proti antidopingovým pravidlům. Trest začal pro finalistku French Open z roku 2012 platit již třetího srpna a tak je jisté, že do druhého října se nesmí zúčastnit žádného turnaje. Kvůli tomuto provinění tak přijde také o poslední grandslamový turnaj sezóny na US Open, ten začíná za tři týdny.