Kde jsou mé trofeje? Zloděj se vloupal do domu Vinciové a odnesl si cennosti

- Tomáš Kopecký

Na tento večer Italka Roberta Vinciová jen tak nezapomene. Bohužel to nebudou vzpomínky pozitivní, nýbrž velmi hořké. Zatímco byla zkušená tenistka mimo domov, do jejího bytu se vloupal neznámý zloděj, který odcizil předměty s nevyčíslitelnou hodnotou. Mezi nimi byly i trofeje z tenisových turnajů, kterých vybojovala během své kariéry nespočet.„Tyto poháry jsou pro mě jedním z důvodů, proč stále tvrdě trénuji a snažím se zlepšovat,“ sdělila na svém instagramovém profilu.

Právě fanoušci Vinciové se prostřednictvím instagramu dozvěděli tuto překvapivou zprávu jako první. „Za normálních okolností nezveřejňuji informace o svém osobním životě, ale dnes musím udělat výjimku,“ uvedla hned na začátku svého příspěvku. „Před několika dny se do mého domova v Tarentu vloupali zloději, kteří ukradli mé cennosti. U některých věcí se ekonomická hodnota nedá srovnávat s emocionální – jsou to mé trofeje z turnajů,“ dodala finalistka US Open 2015. Spekuluje se, že právě její talíř za druhé místo na americkém grandslamu je na seznamu věcí, které si lupič vzal s sebou. Alespoň o tom svědčí fotografie, kterou Roberta ke svému příspěvku přidala.

Zisk pohárů za vítězství na turnajích byl pro Robertu vždy hnacím motorem k další práci. „Ode dne, kdy jsem poprvé zvedla raketu, jsme usilovala jen o to, abych mohla ve sportu něčeho dosáhnout. Poháry mi stále připomínají, proč v tom pokračovat a tvrdě na sobě pracovat,“ prozradila bývalá světová jednička ve čtyrhře.

Roberta Vinciová je pětinásobnou vítězkou Fed Cupu, bývalou světovou jedničkou ve čtyřhře a 7. hráčkou v kategorii dvouher.

 

Non sono solita condividere troppi dettagli della mia vita personale perché preferisco parlare di sport ma mi concederete uno strappo alla regola in questa occasione. Qualche giorno fa nella mia casa di Taranto ho ricevuto la spiacevole visita di un gruppo di ladri che mi ha rubato oggetti di valore economico più o meno grande. Tra le cose che mi sono state sottratte però ce n'erano alcune il cui valore economico per me non è nemmeno paragonabile a quello affettivo: i trofei che ho vinto nel corso della mia carriera. Dal giorno in cui ho preso in mano la racchetta per la prima volta fino ad oggi ho lavorato, fatto fatica, sudato per il tennis e per realizzare i miei obiettivi in questo sport. Quei trofei, nonostante siano un semplice simbolo, mi ricordano ogni giorno perché ancora mi alleno, scendo in campo e provo a migliorarmi in ogni occasione. Rubare questi trofei è stato un gesto di viltà e stupidità ma mi piacerebbe far sapere a chi ora ne è in possesso che i ricordi, le lacrime, il sudore, la fatica, i sorrisi, l'impegno, i sacrifici per raggiungere questi obiettivi non potrà portarli via nessuno, né a me né alle persone che con me hanno camminato lungo questo pezzo di strada. ???

Příspěvek sdílený Roberta Vinci (@robertavinci1),Srp 4, 2017 v 5:54 PDT