Šarapovové se lepí smůla na paty. Z turnaje ve Stanfordu odstoupila kvůli zranění

- Jan Havlovic

Bezmála tři měsíce čekala Maria Šarapovová, až se vrátí do tenisového kolotoče. V americkém Stanfordu odehrála pouhé jedno utkání a poté pětinásobnou grandslamovou šampionku zastavilo zranění – už podruhé v této sezóně.

Obnovená premiéra Marie Šarapovové na amerických betonech měla u diváků přímo ve Stanfordu velký ohlas a přímo při utkání proti Jennifer Bradyové se Ruska dočkala hlasité podpory. Její příznivci se těšili, že svou oblíbenkyni uvidí znovu v akci v souboji s Ukrajinkou Curenkovou. Pár hodin před samotným duelem však přišla zpráva o zranění ruské tenistky.

„Po konci svého pondělního zápasu jsem začala cítit bolest v levém předloktí,“ vysvětlovala Šarapovová důvody svého konce na turnaji pro oficiální web WTA. „Po vyšetření mi bylo od doktorů oznámeno, že by s tímto typem zranění neměla riskovat,“ pokračovala Ruska, která se z preventivních důvodů rozhodla z turnaje odstoupit.

Šarapovovou její konec v turnaji mrzel především kvůli divákům, kteří bývalou světovou jedničku mohutně podporovali. „Atmosféra během mého pondělního zápasu byla speciální a přála bych si pokračovat v turnaji, ale nejde to,“ dodala zklamaná tenistka.

Maria Šarapovová tak musí skousnout další ránu při návratu na tenisové dvorce. Při jejím dubnovém comebacku po dopingové aféře odehrála na antuce pouhých osm zápasů. Během toho osmého si poranila stehno a z tohoto zranění se dávala zdravotně do pořádku několik týdnů.

Její aktuální zranění však není dle všeho vážnější rázu a nemělo by ohrozit účast ruské tenistky v kvalifikaci na US Open. Nad její účastí na turnaji v Cincinnati však visí otazník...