Trofej dám babičce, vystaví si ji na skříň, usmívala se Vondroušová po vyhraném finále

- Jakub Mezlík

Osmnáctiletá Markéta Vondroušová potvrdila na pražském turnaji Advantage Cars Prague Open by Zenova roli nejvýše nasazené hráčky a ovládla i finálový souboj s Karolínou Muchovou. Za hodinu a čtvrt porazila o dva roky starší soupeřku 7:5, 6:1.

Favorizovaná Vondroušová vstoupila do utkání lépe a rychle si vypracovala brejk, Muchové se ovšem povedlo vzít soupeřce podání zpět a za stavu 4:5 odvrátit i dva setboly. „Měla jsem smůlu, soupeřce to tam spadlo na lajnu, ale já jsem jí to pak vrátila, když jsem dala na rozhodující setbol prase,“ popisovala šampionka klíčové momenty první sady. 

Muchová se snažila hrát aktivně, Vondroušová byla ale na její styl dobře připravená. „Vím, že má lepší forhend a hodně z něj útočí, taky hraje dobře na síti. Má takový klučičí styl, hodně hraje čopy, tak jsem to musela držet více ve hře a ona pak díky tomu udělala více chyb,“ hledala rozhodující faktory Vondroušová. 

Během zápasu na ní bylo několikrát vidět, že není úplně zdravotně v pořádku a nebouje jenom se soupeřkou, ale i s bolavými zády. „Už to cítím od druhého kola, něco mě tam táhne a jde mi to vlastně přes zadek až do kolen a pak jsem cítila i břicho. Nejdříve to bylo nepříjemné při servisu, ale během finále už jsem to cítila i při výměnách,” vyprávěla o svých bolestech Vondroušová. „Byla jsem ráda, že jsem to zvládla ve dvou setech a nemuseli jsme hrát tři.“

Trofej z turnaje Advantage Cars Prague Open by Zenova věnuje svojí babičce. „Ona si dává poháry na skříň, tak jí dám i tuhle, aby si ji tam vystavila,“ usmívala se spokojená tenistka, která už se nyní těší na turnaj WTA v Cincinnati, kam dostala během uplynulého týdne divokou kartu.

„Měla jsem signály, že je to tak padesát na padesát, že většinou tyto karty dávají domácím hráčkám a ve středu jsem se dozvěděla, že jí dostanu. Byla jsem hrozně šťastná, bude to pro mě velká zkušenost, protože to obsazení je neskutečné,“ uzavřela Vondroušová rozhovoro před svou další tenisovou poutí.